Een kijkje in de keuken bij de Interne Auditdienst (IAD)

Gepubliceerd op:
28 juni 2021

Lieke Kleipoel startte na haar studie bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen als trainee auditor bij de Interne Auditdienst (IAD) van RVO. "Ik wist nog niet wat ik na mijn studie wilde gaan doen. Het volgen van een traineeship biedt dan een mooie uitkomst."

6 maanden lang kreeg Lieke een kijkje in de keuken bij de IAD. "En dat is mij goed bevallen" zegt ze. "Het werken als auditor sluit aan bij wat ik op de universiteit geleerd heb, namelijk het toepassen van onderzoeksvaardigheden. Daarnaast deed ik veel vakkennis op en heb ik de opleiding 'Avans+ operational auditing' kunnen afronden."

Van trainee naar operational auditor

Inmiddels heeft Lieke als operational auditor een vaste plek in het team. "Voor het management breng ik in kaart wat de risico's zijn die de realisatie van doelstellingen bedreigen en of deze risico's naar behoren worden beheerst. Als een proces niet goed verloopt, dan achterhaal ik de grondoorzaak." Hiermee draagt Lieke actief bij aan het verstevigen van RVO als lerende organisatie.

"Wat mijn werk boeiend maakt? Voor mij is dat het uitvoeren van onderzoek", zegt Lieke. "Ik vind het heerlijk om een proces volledig uit te pluizen en mijn kritische bril op te zetten. Dat past wel bij mij." Lieke vertelt dat zij dossieronderzoek doet en interviews afneemt binnen de organisatie. "Hierdoor kom ik met veel verschillende collega's in contact. Van inhoudelijk expert tot het management, dat trekt mij enorm."

Ontwikkelen bij IAD

Lieke zegt nog veel te willen én kunnen leren bij de IAD. "Ik krijg veel vrijheid en vertrouwen. Zo pak ik samen met een nieuwe collega zelfstandig een audit op en krijg ik de kans om te werken aan een IT audit, wat buiten mijn expertisegebied ligt. Ontwikkeling is voor mij erg belangrijk en bij de IAD wordt dit gestimuleerd."

Naast dat Lieke veel leert over het auditvak, leert zij RVO ook steeds beter kennen. "Het verrast mij nog steeds aan hoeveel onderwerpen RVO werkt en waar we allemaal aan bijdragen. Ik zie dit ook terug in mijn werk. Zo werk ik aan audits voor diverse subsidieregelingen, duurzame bedrijfsvoering en het intranet."

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Lieke bij RVO te werken? Bekijk de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?