"Enterprise Europe Network koppelde ons bedrijf aan een potentiële zakenpartner"

Gepubliceerd op:
9 september 2021

Wereldwijd gebruiken verkeersleiders in de lucht- en scheepvaart de spraak-communicatiesystemen van MEP. Het Enterprise Europe Network (EEN) koppelde MEP aan een Frans bedrijf dat offshore windmolenparken beheert. Dat resulteerde in een samenwerking.

Werner van Eck is directeur van MEP. Het bedrijf is al actief in de lucht- en scheepvaart en probeert nu de markt te veroveren in de offshore windsector. Van Eck stuitte via het EEN-platform op een Frans bedrijf dat windmolenparken beheert en bezig is met het opzetten van spraak-communicatiesystemen. "Voor beheerders van offshore windmolenparken is het nodig te kunnen praten met helikopterpiloten en scheepskapiteins. Bijvoorbeeld om schepen die te dichtbij komen te waarschuwen. Uit het contact met die Franse partij is een pilot van ons systeem voortgevloeid. Dat is voor ons een heel meetbaar resultaat."

Vraag en aanbod komen samen

EEN biedt niet alleen een platform om zakenpartners te vinden. Het netwerk nodigt ook bedrijven uit voor handelsmissies. Van Eck deed mee aan verschillende door RVO georganiseerde handelsmissies in het buitenland en aan de 1e virtuele handelsmissie naar Frankrijk. Tijdens die missies komen vraag en aanbod samen. Bedrijven kunnen hun gegevens achterlaten en hun product of dienst onder de aandacht brengen. Het EEN verzorgt vervolgens de matchmaking.

"Op basis van een kort gesprek dat EEN faciliteert, kun je besluiten wel of niet met elkaar door te praten. Het is een hele efficiënte manier om met potentiële partners en de doelgroep in aanraking te komen."

Zinvol netwerk

Van Eck ervaart het netwerk als heel zinvol. Een goede voorbereiding en een duidelijk doel voor de handelsmissies maakt dat bedrijven heel gericht in contact kunnen komen met hun doelgroep. "Mijn ervaring is ook dat de mensen bij RVO enorm bereid zijn om te helpen. Nederland mag trots mag zijn op zo'n organisatie. Het helpt Nederlandse ondernemers echt."

Enterprise Europe Network

Het EEN ondersteunt innovatieve mkb'ers met internationale ambities. Het netwerk helpt ondernemers wereldwijd zakenpartners te vinden, geeft informatie en advies en bemiddelt bij samenwerkingen.

Meer weten?

Ook profiteren van het EEN? Blijf dan op de hoogte van evenementen en interessante partnerverzoeken door uw bedrijf aan te melden en de e-mail alert in te stellen. Dat kan via de website van EEN.

Vragen over EEN?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?