"Geen dag is hetzelfde"

Gepubliceerd op:
20 april 2021

Imran Rahamat is senior adviseur Financiën & Control en werkt inmiddels alweer bijna 11 jaar bij RVO. 11 jaar hetzelfde werk? Nee, Imran heeft binnen de financiële afdeling al veel verschillende dingen gedaan.

Van het opzetten van debiteurenbeheer en het afleggen van financiële verantwoording aan ministeries tot deelname aan verschillende projecten en de coördinatie van clusters binnen de Beleidsadministratie. Momenteel is Imran coördinator van het cluster Kasgrootbeheer en Beleidsgelden Ketenbeheer. "Wij zorgen ervoor dat alle betalingen vanuit RVO voldaan worden."

Sterk geautomatiseerde keten

Imran vertelt dat dit bij een organisatie als RVO een flinke uitdaging is. "Dit komt omdat we werken in een hoog geautomatiseerde keten van beleidsgelden. De systeemlandschappen die RVO kent, zijn enorm breed. De grootste uitdaging is dan ook om ervoor te zorgen dat de koppelingen tussen verschillende systemen, zowel inhoudelijk als financieel, kloppen. Dit soort IV-vraagstukken (informatievoorziening) vind ik in mijn werk erg boeiend. Daarnaast is er de uitdaging de vertaling te maken van de financiële kaders naar digitale financiële processen. Niets mag tussen wal en schip vallen."

Politiek bestuurlijke werkomgeving

Volgens Imran is het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving erg dynamisch. "Als er in de politiek een besluit wordt genomen, dan kan dit direct invloed hebben op mijn werk. De regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) werd voor COVID-19 snel opgezet om ondernemers te helpen. Binnen RVO moesten we hiervoor massabetalingen per dag verwerken. Dat was een grote klus, maar het realiseren van uiteindelijk meer dan 10.000 betalingen per dag geeft veel energie." 

Een andere mooie opdracht waar Imran aan heeft gewerkt is de financiële ontvlechting van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). "Nadat het kabinet besloot om het ministerie van EZK op te splitsen, hadden we een jaar de tijd om alles op financieel gebied opnieuw in te richten."

"Een jaar lijkt lang, maar dat valt tegen" zegt Imran. "Ik was betrokken bij het volledige verandertraject. Vanaf het in kaart brengen van de verschillende scenario's, het inregelen en opzetten van de financiële administratie binnen de beleidsadministratie tot aan het behandelen van vraagstukken over informatiebeveiliging." Een opdracht die met succes is afgrond en waar Imran erg trots op is.  

RVO als werkgever

Imran had niet verwacht na 11 jaar nog steeds in dienst te zijn bij dezelfde werkgever. "Normaal gesproken heb ik het na 2 jaar wel gezien." Bij RVO kreeg hij tijdens zijn loopbaan goede begeleiding van zijn manager. "Dit zorgde er mede voor dat het werk continu interessant bleef. Bij RVO zijn er voldoende ontwikkelingsmogelijkheden. De kansen zijn er, alleen moet je ze wel zelf grijpen."

Volgens Imran komt RVO als overheidsorganisatie heel dicht bij het bedrijfsleven. "Niet alleen omdat we letterlijk in contact staan met ondernemend Nederland. Ook de manier van werken is vergelijkbaar. RVO kijkt graag vooruit en is continu in ontwikkeling. Als overheidsorganisatie lopen we voorop op het gebied van digitalisering. Dat maakt RVO uniek", zegt Imran. "Ons doel is het verbeteren van de dienstverlening richting onze klanten. Ik vind het mooi dat ik met mijn werk hieraan kan bijdragen."

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Imran bij RVO te werken? Bekijk de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?