Het is leuk om het eindresultaat te zien

Gepubliceerd op:
19 augustus 2020
Laatst gecontroleerd op:
3 maart 2022

Miriam Wisotzki werkt sinds 2009 bij RVO. Als beoordelaar gebiedsfinanciering POP 3 helpt zij bij het ontwikkelen, verduurzamen en innoveren van de agrarische sector in Nederland. POP 3 is een Plattelands en Ontwikkelprogramma, een onderdeel van het Europees Landbouwbeleid. RVO verstrekt daar subsidies voor. Miriam werkt hier met veel plezier aan mee.

"Ik vind het belangrijk om maatschappelijk relevant werk te doen en daarom vind ik het ook zo mooi dat ik hieraan kan bijdragen."

Wat is je rol als Beoordelaar Gebiedsfinanciering POP 3?

"Ik ben verantwoordelijk voor het volledige beoordelingsproces van de subsidieaanvragen. Het is erg veelzijdig werk en geen dag is hetzelfde. Zo ben ik de ene dag bezig met de beoordeling van een binnengekomen aanvraag. Ik kijk dan of de ondernemer in aanmerking komt voor de subsidie door uit te zoeken of de kosten subsidiabel zijn en of de aanvraag voldoet aan de wet- en regelgeving. De andere dag controleer ik of een project goed is afgerond."

Daarnaast controleert Miriam ook beoordelingen van haar collega’s. "Binnen mijn werkdomein vallen verschillende regelingen. Je ziet van alles voorbij komen: van agrariërs die een workshop op de markt willen brengen tot ondernemers die willen investeringen in de nieuwste technologieën. De Regeling fysieke investeringen stimuleert zo de landbouw bij verduurzaming, bijvoorbeeld met milieuvriendelijke landbouwspuiten."

"Er zijn projecten die je van A tot Z beoordeelt. Van zo’n project zag ik het fysieke product in de supermarkt liggen. Ik heb daarover veel contact gehad met de aanvrager. Het is leuk om het eindresultaat te zien van het product waar ik in de subsidiefase onderdeel van ben geweest. Het maakt mij trots dat ik daaraan heb meegewerkt."

Hoe ervaar jij het werken bij RVO?

"Ik werk al sinds 2009 bij RVO, maar tussendoor ben ik er even tussenuit geweest om voor de Provincie Limburg te werken. Ondanks een vaste aanstelling bij de Provincie, greep ik mijn kans toen er weer een mogelijkheid kwam om een jaar bij RVO te werken. Ik zit hier echt op mijn plek en heb inmiddels een vaste aanstelling. Alles klopt. Ik voel mij gewaardeerd in wat ik doe en ik weet wat mijn managers van mij verwachten. Als ik aangeef meer verantwoordelijkheid te willen, dan krijg ik dat. Dit houdt het werk uitdagend."

"Bij RVO krijg ik de vrijheid om naast mijn reguliere werkzaamheden ook andere projecten op te pakken. Zo mocht ik ondernemers helpen die geraakt zijn door de coronacrisis. Via een chatfunctie konden zij vragen stellen over de verschillende financiële regelingen. Ik vond het fijn om ondernemers op deze manier verder te helpen."

"Naast mijn inhoudelijke taken zorgen mijn collega’s er ook voor dat ik met plezier werk. Tot nu toe werken wij tijdens de coronacrisis vanuit huis. Ik heb een erg fijn team en merk dat ik mijn collega’s mis. Iedereen werkt met passie. We werken hard en doelgericht om de deadlines te halen, maar kunnen ook met elkaar lachen. Ik vind het fijn dat mijn collega’s open staan voor feedback en ik altijd bij iemand terecht kan als ik ergens niet uitkom. Geen vraag is te gek!"

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Miriam bij RVO te werken? Bekijk de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?