Honderden miljoenen op de juiste manier verdelen

Gepubliceerd op:
12 maart 2019

Interview met Michiel Miedema, procesanalist.

Hoe kwam je terecht bij RVO?

Ik werkte op de effectenafdeling van een grote bank toen ik op zeker moment dacht: waar gaat het eigenlijk over? Gelukkig kon ik een overstap maken naar een dienst van Landbouw. Zaken als natuurbeheer of voedsel leken me een stuk relevanter. Die dienst was één van de voorlopers van RVO en daar werk ik dus nog steeds.

Waar houd je je mee bezig binnen RVO?

Als procesanalist onderzoek ik de impact van vragen vanuit de business op onze ICT. Soms gaat het om een wijziging, bijvoorbeeld als de ontsluiting van kadastrale gegevens anders moet. Of er komt een totaal nieuwe regeling. Het levert aardige puzzels op, maar we vinden altijd een oplossing. Voorheen werkte ik met name aan de Basisbetalingsregeling in het kader van het Europese landbouwbeleid. Daar maken 45.000 agrariërs gebruik van. Er gaan honderden miljoenen in om die wij op de juiste manier verdelen.

Meer datagedreven worden

Wij willen het de klant daarbij zo makkelijk mogelijk maken en een toekomstgerichte mogelijkheid daarvoor is om meer datagedreven te worden. Welke data hebben we zelf al, welke data kunnen en mogen anderen leveren? Agrariërs leveren al data aan andere partijen, denk aan het verkrijgen van keurmerken. Ze hebben hun eigen bedrijfsmanagementsystemen met veel bruikbare data en ook monitoring met satellieten kan veel informatie opleveren. Als we dat allemaal slim en verantwoord combineren, wordt het subsidieproces een stuk effectiever. Samen met een senior data scientist, inhoudelijke experts en een architect ben ik dat nu aan het onderzoeken. De masterstudie die ik nu doe, Business Process Management & IT, komt daarbij goed van pas.

Wat fascineert je in je werk?

RVO voert honderden regelingen uit en ik vind het heel fascinerend om mee te denken over de vraag hoe je uitvoeringsprocessen goed neerzet. In het bedrijfsleven gaat het uiteindelijk om geld verdienen. Hier liggen de belangen ingewikkelder en dat maakt het veel interessanter. In mijn functie zie ik van alles en mag ik van abstracte discussies, politieke belangen, het organisatiebelang en IT-vragen een werkbaar geheel maken. Dat ontrafelen is een hele leuke rol, zeker in zo’n gevarieerde business als deze en met de vrijheid om zelf invulling te geven aan de methode om tot de beste oplossing te komen.

Wat kun jij doen bij RVO?

Bekijk de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?