“Ik ga maar door, wanneer is het tijd voor mijzelf?”

Gepubliceerd op:
16 november 2021
Laatst gecontroleerd op:
31 mei 2022

De winkel met woninginrichting van Christel van de Sanden en haar vader in Valkenburg stond in juli onder water. Veel van de voorraad aan gordijn- en vloerstalen moest worden vernietigd. Ook ontstond er door het metershoge water veel schade aan het pand zelf.

Voorlopig is de showroom daarom dicht. Ze nam contact op met haar verzekeraar. Ook meldde ze zich bij de WTS voor een mogelijke tegemoetkoming in de schade.

Geen tijd om te verwerken

In haar branche is natuurlijk volop werk, want veel mensen met waterschade hebben een nieuwe vloer nodig. Dat is fijn, maar ze merkt dat ze nu wel weinig tijd heeft om de klap te verwerken die ze zelf kreeg. Het zit in haar om door te blijven gaan. De winkel moet gerenoveerd, opnieuw ingericht en het is maar de vraag of ze genoeg krijgt van de verzekering om dat voor elkaar te krijgen.

Christel bekijkt het ook positief. “Het is ook fijn om bij de mensen op bezoek te gaan met onze producten, te helpen aan nieuwe vloeren en gordijnen. En het geeft ons de kans om onze winkel opnieuw in te richten.”

Mijn WTS aanvraag

Als je zo in de actiemodus zit als ondernemer, heb je misschien geen zin in het verzekeringswerk. Of een tegemoetkoming aanvragen. Maar toch is dat belangrijk. Je wil dit hoofdstuk op een gegeven moment ook afsluiten en weer doorgaan met waar je goed in bent: zelf ondernemen en klanten helpen.”

Ondanks dat de verzekering een deel van de kosten dekt waren niet alle kosten verzekerbaar. Christel hoopt dan ook dat ook de WTS een deel van de schade kan dekken. Voorlopig is ze er positief over. Het aanvragen was makkelijk, de schade expert was professioneel en legde alles rustig uit. Nu wachten op de taxatie en hopelijk snelle betaling!

Vragen over Regeling WTS juli 2021?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?