"Ik raad vaak anderen aan hier te komen werken"

Gepubliceerd op:
6 mei 2021

Al sinds een jaar werkt Robin Harteveld als senior adviseur Financiën & Control (F&C) bij RVO. Robin heeft een veelomvattend takenpakket. Een groot deel van haar tijd besteedt zij aan concerncontrol: "Ik bereken onder andere de offertetarieven die ministeries betalen voor de opdrachten die RVO voor hen uitvoert."

Na het Financial Traineeship bij RVO is ze 'blijven hangen' zoals ze het zelf zegt. "Toen ik de traineeplek zag, heb ik me meteen aangemeld en werd aangenomen. Ik was de eerste trainee bij Control. Toch kreeg ik veel autonomie en kon me volop ontwikkelen in de werkzaamheden die ik leuk vind. En dat is nog steeds zo", aldus Robin. "De missie van RVO is ondernemers vooruit helpen. Die combinatie van een maatschappelijke functie en bedrijvigheid spreekt me enorm aan."

Vooruitdenken, nacalculeren én verkennen

"De opdrachten die RVO uitvoert komen van bijna alle ministeries. We berekenen de tarieven voor meer dan 600 regelingen en doen de nacalculatie. De regelingen zijn er voor ondernemers. Met deze regelingen stimuleren we bedrijven om duurzaam en innovatief te werken, of juist te groeien", geeft Robin aan. "We vragen de managers om een voorspelling van de opdrachten voor het daaropvolgende jaar te doen. Daarnaast kijken we naar overige verwachte kosten. Met deze informatie berekenen we de offertetarieven en stellen een tariefnotitie op. Deze vormt een belangrijk gespreksstuk voor de directie, die uiteindelijk beslist over het tarief."

Ook ondersteunt Robin bij het analyseren van de managementcontracten. "Dit zijn jaarafspraken van plannen en resultaten per afdeling. Hiermee ondersteunen we de algemeen directeur, zodat hij snel een compleet overzicht heeft."

Robin is daarnaast gesprekspartner van de afdelingsmanager voor alle opdrachten van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. "Voordat we een opdracht accepteren maken we een risicoanalyse om te bepalen of we de opdracht kunnen en willen doen. Hierdoor weten we precies wat er moet gebeuren, wat het kost en wat het oplevert."

Jezelf ontwikkelen en kennis delen

RVO stimuleert ontwikkeling en kennisdelen. Dat geeft Robin de kans om zichzelf te ontwikkelen, maar ook om haar kennis te verspreiden. Robin geeft daarom interne workshops aan nieuwe collega's, waarin ze meer vertelt over wat werken bij een agentschap als RVO precies inhoudt. "Onlangs gaven we die workshop aan de nieuwe algemeen directeur. Dat was een leuke ervaring. Binnenkort geven we hem aan collega's die een interne opleiding tot manager volgen. Heel leuk om zo mijn kennis te mogen delen."

Bedrijfsmentaliteit

Op de vraag wat ze nu zo leuk aan cijfers vindt, vertelt Robin dat ze altijd al interesse had in bedrijfskundige vraagstukken: "Zowel mijn vader als mijn opa hadden een eigen bedrijf. Hoe je ervoor zorgt dat het goed gaat met je bedrijf kreeg ik altijd mee. Bij RVO is het ook alsof je in een soort bedrijf werkt, een agentschap werkt heel anders dan een ministerie. Daarom vind ik het zo leuk om te adviseren hoe je je als organisatie verder kan ontwikkelen en verbeteren. Ik voel me gewaardeerd en ik werk aan de onderwerpen waarin ik plezier heb. Ik raad anderen dan ook vaak aan om hier te komen werken."

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Robin bij RVO te werken? Bekijk dan de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?