"Ik werk continu aan nieuwe applicatieonderdelen, waardoor het geen routinewerk wordt"

Gepubliceerd op:
12 oktober 2021
Laatst gecontroleerd op:
13 maart 2023

"Een langdurige opdracht? Niets voor mij!", dacht Herma van Wonderen toen ze in 2018 als functioneel beheerder gedetacheerd werd bij RVO. "De afwisseling die bij korte detacheringsopdrachten komt kijken heeft mij altijd geprikkeld. Een vaste aanstelling stond dan ook niet op mijn wensenlijst."

Totdat Herma bij RVO aan de slag ging. Ze kreeg een vaste aanstelling aangeboden. "En die heb ik met beide handen aangenomen. Ik ben daar nog steeds erg blij mee."

Betaald puzzelen

"Waarom ik wel gekozen heb voor een vaste aanstelling bij RVO? Voornamelijk vanwege de diversiteit in mijn takenpakket. Ik werk continu aan nieuwe applicatieonderdelen, waardoor het geen routinewerk wordt. Eigenlijk net als bij een nieuwe detacheringsklus. Zolang ik iedere dag iets nieuws leer, voelt het voor mij goed." De applicatie en modules waaraan Herma werkt zijn complex en omvangrijk. "En de serviceverzoeken en incidenten die binnenkomen lopen enorm uiteen", vertelt ze. "Oplossingen liggen dan ook niet altijd voor de hand. Voor mij voelt het alsof ik de hele dag betaald mag puzzelen."

Bijdragen aan beleid

De uitvoering van het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB) van de EU wordt ondersteund door de applicatie BCB (BTR Complex Betalingen, waarmee Basis Betalingsregeling wordt uitgevoerd). Deze applicatie wordt onder andere beheerd door Herma. "In 2023 verschijnt er een nieuw GLB. In aanloop daar naartoe moet er veel wet- en regelgeving vertaald worden binnen het systeem. Zo zijn we nu al bezig met nieuwe functionaliteiten die het werk van onze collega's moeten vereenvoudigen. Ik spreek dan ook veel collega's die nauw betrokken zijn met de inhoud van de GLB. Dat vind ik heel interessant."

Diversiteit en inclusie

Herma vertelt dat zij dagelijks met een diverse groep collega's contact heeft. "Ik heb nooit eerder bij een organisatie gewerkt, waar diversiteit intern zo zichtbaar is. Bij RVO mag je zijn wie je bent. De nadruk wordt gelegd op het inzetten van je talenten. Een diverse groep collega's zorgt voor verschillende en interessante invalshoeken. Naast dat ik met een diverse groep collega's werk, worden ook interne sessies gegeven over diversiteit en inclusie. RVO heeft oog voor minderheden en probeert de afstand tussen verschillende groepen te verkleinen. Een afspiegeling te zijn van de samenleving. Dat vind ik mooi."

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Herma te werken bij RVO? Bekijk dan de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?