"Je weet dat de cijfers die jij berekent de bedrijfsvoering van de organisatie beïnvloeden"

Gepubliceerd op:
23 maart 2021

Taner Ilik is adviseur Financiën & Control bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hij werkt bij afdeling Project, Omzet en Debiteuren voor de directie Nationale Programma’s. Hij vindt het heel inspirerend om te berekenen hoe de directie er financieel voor staat.

Met zijn input en die van zijn collega’s weet de directie precies wat er kan en wat er niet kan. Ook weten ze waar de risico’s liggen op financieel gebied.

Taner woont in Assen en werkt daar inmiddels alweer een jaar vanuit huis. Op de havo was al hij goed in exacte vakken. Hij maakte een uitstapje naar een biologische opleiding, maar uiteindelijk  lag zijn hart meer bij de studie bedrijfseconomie.

Van begin tot eind betrokken

Taner werkt sinds 5,5 jaar bij RVO. "Een jaar geleden stapte ik over naar mijn huidige functie: adviseur Project, Omzet en Debiteuren. Ik ben verantwoordelijk voor de financiën van de projecten van één van de directies van RVO. Ik maak projecten aan, voer controles uit, hou de budgetten in de gaten en maak analyses. Ik ben betrokken vanaf het aanmaken van een project tot aan het sturen van de rekening naar een opdrachtgever. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de technische maandafsluiting voor de modules projecten en debiteuren en de balansdossiers", zegt Taner.

Advies voor de bedrijfsvoering

Op basis van rapportages en analyses van Taner en zijn collega’s kunnen management en directie belangrijke beslissingen nemen. Adviseren speelt een steeds belangrijkere rol voor financieel specialisten. Financiële cijfers staan aan de basis van elke managementbeslissing. "Dat maakt het inspirerend. Je weet dat de cijfers die jij berekent de bedrijfsvoering van de organisatie beïnvloeden. En dat ze voorspelbaar maken welke acties de organisatie moet nemen en wanneer."

Mensen en cijfers

Het is vooral de combinatie van werken met mensen en cijfers die Taner aantrekt. "Ik heb in verschillende organisaties gewerkt", zegt hij. "Van deurwaarders tot garagehouders. Maar bij RVO krijg ik werkelijk waardering voor mijn werk, zowel van mijn collega’s als van het management. Dat is superfijn. Heb je een goed idee, dan mag je dat ook uitvoeren. Het is heel fijn dat de mensen bij RVO echt luisteren. Dat heb ik weleens anders meegemaakt. Hier voelde het als een soort thuiskomen."

Persoonlijke ontwikkeling

"Bij RVO staat mobiliteit hoog in het vaandel, dat vind ik fijn. RVO investeert in medewerkers. Er zijn veel opleidingen mogelijk en ik heb regelmatig cursussen. Hoe je je wil ontwikkelen, is zelfs een vast gespreksonderdeel in je voortgangsgesprekken", zegt Taner.

Thuiswerken in coronatijd

Door corona werken we nu al een jaar thuis. Op het takenpakket en werk zelf heeft dat niet zoveel invloed, maar op de uitvoering van het werk wel. Taner: "Ik mis de afstemming, het letterlijk 'de koppen bij elkaar steken'. Maar er zitten ook goede kanten aan. Ik zie mijn zoontje en vriendin vaker. Ik hoor ze praten en lachen. Een ander voordeel is dat ik niet meer zo ver hoef te reizen. Ik moest nog weleens van Assen naar Den Haag en weer terug, nu doen we alles via het scherm."

Nieuwe uitdagingen

"Soms is het door het thuiswerken lastig om de balans tussen werk en privé goed te houden. Het loopt toch wel makkelijk een beetje door elkaar. Je begint al snel wat eerder en stopt wat later. Maar het geeft ons ook nieuwe uitdagingen", zegt Taner. "Ik ben trots op de samenwerking tussen de teams voor de uitvoering van de administratie van de directie Nationale Programma’s. Het afgelopen jaar was een super samenwerking, waarin we elkaar scherp hielden en aanvulden. Het resultaat was de ontwikkeling van een paar goede producten. Zo ontwikkelden we een liquiditeitsbegroting met verschillende collega’s. Die heeft voor een hoop rust op de afdelingen gezorgd."

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Taner bij RVO te werken? Bekijk de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?