Kennisdelen zit ingebakken

Gepubliceerd op:
30 september 2019

Interview met Kim Nguyen, inkoper

Interview Kim Ngyuen van Inkoop

Wat doe je bij RVO?

Na mijn opleiding Luchtvaartdienstverlening deed ik een Facility Management studie en volgde ik een minor Procurement. Dat laatste lag me! Door diverse stages te lopen in verschillende branches wilde ik ontdekken wat bij mij paste, wat echt ‘mijn ding’ zou zijn. Dat bleek de rijksoverheid en in 2017 kon ik beginnen bij het Inkoopplein van RVO, in het team dat werkt voor de internationale programma’s. Van teamuitjes, het boeken van hotels tot projecten in Afrika, ik heb van alles voorbij zien komen.

Bovendien heb ik het inkoopproces van binnen en van buiten leren kennen. Inclusief alle systemen die we hier gebruiken, van het bestelsysteem tot aan elektronisch factureren. Die kennis komt me goed van pas nu ik ben overgestapt naar het Inkoop Uitvoering Centrum EZK (IUC EZK). Het IUC EZK verzorgt alle enkel- en meervoudige aanbestedingen boven € 25.000, minicompetities en Europese aanbestedingen.

Wat is jouw rol bij het inkoopproces?

Samen met ruim 20 collega’s ben ik werkzaam bij Team A. Verder zijn er nog 2 andere teams: Team B en C. Alle 3 de teams hebben allemaal eigen klantgroepen. Voor ons zijn dat de dienstonderdelen Economische Zaken en Klimaat (EZK), Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), RVO en alle diensten die daarbij horen, denk aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM), Staatstoezicht op de Mijnen (SODM) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Inkooptrajecten kunnen zeer uiteenlopend zijn, van een onderzoek naar exoten tot zaken rondom afval. Ik zorg dat het proces volgens de afspraken verloopt, dat alle stappen worden gevolgd en dat we gebruikmaken van de juiste raamovereenkomsten. Het komt wel eens voor dat de interne klant – de behoeftesteller noemen we dat – op eigen initiatief iets inkoopt bij een leverancier waar we geen raamovereenkomst mee hebben. Bijvoorbeeld een animatiefilm.

Soms is een leverancier zelfs al aan de slag als de inkoopopdracht bij ons binnenkomt. Dat geeft flink wat extra werk voor iedereen, dus dat proberen we te voorkomen. Om de collega’s te helpen, organiseer ik binnenkort een interactieve inloopsessie voor inkoop. Zo proberen wij de hele organisatie te stimuleren om rechtmatig, efficiënt en duurzaam in te kopen.

Hoe vind je het werken bij RVO?

Het bevalt me uitstekend! De diversiteit aan klanten en leveranciers is groot en het is zo leuk om samen met de interne klant diep op inkoopvragen in te gaan. We doen de trajecten echt samen, ik vanuit de inkoop en de klant inhoudelijk, van het intakegesprek tot aan het contract. Het IUC EZK is een fijne afdeling waar ik me vanaf het eerste gesprek thuis voelde. Professioneel zit ik op mijn plek. Ik krijg ruimte om mijn werk zelfstandig te doen en ik ben bezig met mijn opleiding NEVI II. Maar ik weet ook precies bij wie ik met vragen terecht kan. Dat is erg prettig. Kennis delen zit echt ingebakken hier.

Elke 2 maanden hebben we een bijeenkomst waar alle medewerkers van het IUC EZK bij zijn. Ook van de andere vestigingen, eventueel via videoconferencing. Dan horen we waar iedereen mee bezig is, bespreken we zaken en helpen elkaar onderling. Ik leer heel veel en met enige regelmaat zie ik het werk zelfs terug in het nieuws. Dat is superleuk.

Wat kun jij doen bij RVO?

Bekijk de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?