"Managen gaat niet meer over ‘in control’ zijn. Dat is echt ouderwets!"

Gepubliceerd op:
22 februari 2021
Laatst gecontroleerd op:
3 maart 2022

Sinds vorig jaar juli is Kavita Hira teammanager van het team Handhaving Dier, Natuur en Handhavingsregie. Haar 3e managementfunctie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het team bestaat uit 49 medewerkers, onderverdeeld in 6 clusters met elk een eigen coördinator. Vanaf de start van haar nieuwe functie managet Kavita haar team op afstand.

Hoe doet zij dit? En is de rol van managers sinds de coronacrisis veranderd?

Managen tijdens de coronacrisis

Volgens Kavita is de rol van teammanager inderdaad veranderd. "Het was al een trend, maar mede door de coronacrisis is taakgericht leidinggeven op de achtergrond komen te staan. De business loopt wel. Het is nu veel belangrijker geworden om mensgericht leiding te geven. Voor sommige teammanagers is dit een enorme switch, omdat het andere competenties vergt." Mensgericht leidinggeven richt zich op de relatie met de medewerker en op een prettige werksfeer. Goed kunnen luisteren en een empathisch vermogen zijn hierbij essentieel.

Kavita heeft in het mensgericht leidinggeven haar draai wel gevonden. "Naast de welbekende 'koffiehoekjes' en digitale borrels, plan ik veel een-op-een video calls in met mijn teamleden. Het persoonlijk contact is intensiever geworden. Ik kijk letterlijk bij de medewerker naar binnen, maar ik weet niet wat er zich nog meer achter de voordeur afspeelt. Hier ga ik naar op zoek. Ik probeer te ontdekken hoe het thuiswerken gaat en waar ik kan ondersteunen."

De regie pakken en kansen grijpen

Kavita geeft haar team de vrijheid en verantwoordelijkheid om zelf aan de bel te trekken als dat nodig is. "Managen gaat niet meer over 'in control' zijn. Dat is echt ouderwets! Ik manage een team zelfstandige adviseurs. Mijn rol is om onze professionals te faciliteren zodat ze hun werk goed kunnen doen. Voor begeleiding, coaching en om even te sparren kunnen ze altijd bij mij terecht."

Naast haar werk als manager zet Kavita zich graag in voor diversiteit binnen RVO. "Ik probeer niet alleen mijn team te stimuleren om zelf de regie te pakken in hun werk en loopbaan, maar ik hoop ook vrouwen en mensen met diverse culturele achtergronden hiermee te inspireren. In managementfuncties is deze groep naar haar mening nog te weinig vertegenwoordigd. RVO staat voor een inclusieve organisatie. Hoe je bent en wie je bent: het mag er zijn. De kansen zijn er bij ons, maar je moet ze wel zelf pakken."

De ambitieuze Kavita geeft het goede voorbeeld. In de afgelopen 13 jaar heeft zij verschillende functies bekleed. Van jurist in de agrarische sector, naar business developer op de internationale markt, tot een inmiddels ervaren teammanager. "Als ik gebeld werd door het kinderdagverblijf om mijn kind op te halen, dan regelde ik het onderling met mijn man. Als werkende moeder kun je ook gaan voor die uitdagende managementfunctie, zeker bij RVO."

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Kavita bij RVO te werken? Bekijk de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?