“Met je omzetcijfers op orde, is TVL aanvragen best makkelijk”

Gepubliceerd op:
25 augustus 2021

De coronacrisis heeft de horeca hard geraakt. Zo ook het Haagse café De Kleine Witte. Eigenaresse Claudia Aliet maakte gebruik van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). “Zonder de TVL hadden we het zeker niet gered.”

Aliet: “De kern van onze zaak is drankverkoop. Toen we vanwege corona dicht moesten, zijn we meteen gestart met de verkoop van Indische afhaalmaaltijden. Maar dat dekte natuurlijk niet alle kosten. We kregen toen eerst een andere vergoeding van de overheid, en later de TVL.”

Vierde generatie

Aliet en haar partner runnen als vierde generatie het café, dat al sinds 1949 in de familie is. Na al die jaren heeft De Kleine Witte dan ook veel vaste gasten. Die bleven gelukkig, ook in de lockdown. Aliet: “Daar hebben we hard aan gewerkt. We hebben veel gedaan met social media. Zo bleven we zichtbaar. Ook heb ik afhaalmaaltijden zelf bezorgd. Het leuke was dat ik ineens thuiskwam bij mensen die al jaren in het café komen.”

Aanvraag

In de zomermaanden draaide De Kleine Witte best goed, maar toen de horeca in de winter voor de tweede keer dicht moest, kon het café de TVL goed gebruiken. Aliet deed zelf de aanvraag. Aliet: “Dat ging best makkelijk. Als je je omzetcijfers op orde hebt is het helemaal niet nodig om een accountant of tussenpersoon in te zetten.”

De Kleine Witte is blij weer volop te mogen draaien, maar verdienen doen Aliet en haar partner voorlopig niet. Aliet: “De TVL dekt natuurlijk niet alles. Zo hebben we ook ons spaargeld moeten gebruiken om de zaak overeind te houden. Voorlopig maken we nog geen winst. Maar de regeling helpt wel!”

Vragen over TVL?

Bent u tevreden over deze pagina?