Mijn hart ligt bij een schoon en duurzaam Nederland

Gepubliceerd op:
10 november 2020

Senior beoordelaar POP3: "Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vond ik de baan die vakinhoudelijk bij mij past en waar ik iedere dag impact kan maken. Ik zie dan ook een grote variëteit aan projecten voorbij komen. Zo ben ik de ene dag bezig met een project over kennisdeling van paddenstoelensoorten en de andere dag met een groot waterschapsproject waarbij natuurvriendelijke oevers worden gerealiseerd."

Eind 2017 maakte Edwin Leemhuis de overstap naar RVO: "Ik heb altijd in het bankwezen gewerkt. Maar geld, rendement, winst en jaarrekeningen, het interesseerde mij niet meer. Ik was op zoek naar meer zingeving in mijn werk."

Wat doe je  als senior beoordelaar POP3?

POP3 is het 3e plattelandsontwikkelingsprogramma voor de ontwikkeling van het platteland, natuur- en landschap. Het is een Europees subsidieprogramma voor het ontwikkelen, verduurzamen en innoveren van de agrarische sector in Nederland. "Mijn werk is erg veelzijdig. Enerzijds beoordeel ik zelf subsidie aanvragen van de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Anderzijds leid ik collega beoordelaars op en controleer ik hun werk. Daarnaast heb ik een specialisatie in een aantal kennisvelden, zoals 'lease' en 'staatssteun'. Collega’s kunnen bij mij terecht als zij binnen deze specialisaties ergens tegenaan lopen."

Welke onderwerpen kom je tegen in je werk?

"Binnen POP3 zijn er verschillende regelingen waar ondernemers subsidie voor kunnen aanvragen. Een projectplan waar ik met veel plezier op terugkijk is de realisatie van een ecologische verbindingszone. Een aantal versnipperde natuurgebieden werden met elkaar verbonden om de natuur, het landschap en de biodiversiteit te versterken. De aanleg en inrichting van de verbindingszone creëert een groter en beter leefmilieu voor reptielen, amfibieën, libellen en vlinders. Bovendien krijgen we hiermee meer soorten dieren en planten binnen een groter gebied. Dit is een van de vele projecten waar ik trots op ben. Ik lever hiermee een bijdrage aan duurzame doelstellingen, duurzame landbouw, innovatie, natuur en een beter en leefbaar platteland. Dat voelt erg goed."

Hoe ervaar jij het werken bij RVO?

"Mijn hart ligt bij een schoon en duurzaam Nederland. Zo zet ik mij privé graag in voor het opruimen van afval in natuurgebieden. Bij RVO ben ik met een flink aantal Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) bezig, zoals verantwoorde consumptie en productie, leven op het land en duurzame steden en gemeenschappen. Het geeft mij energie dat ik hier nu ook vanuit mijn functie een steentje aan kan bijdragen."

Edwin voelt zich op zijn plek in het team waar hij nu zit. “Het zijn stuk voor stuk fijne collega’s. Onderling gaan we informeel met elkaar om. We werken hard, maar er is ook altijd ruimte om met elkaar te lachen. Nu we op afstand werken, hebben we 2 whatsappgroepen. Een whatsappgroep voor werkgerelateerde zaken en een ‘kletsgroep’ waar de grappen in binnenkomen. Wat ons team daarnaast zo uniek maakt, is de verscheidenheid aan vakinhoudelijke achtergronden. RVO stimuleert ook ontwikkeling en groei van medewerkers. Zowel binnen als buiten je eigen vakgebied zijn er doorgroeimogelijkheden. Als werknemer is dit erg interessant.”

Wat kun jij doen bij RVO?

Bekijk de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?