"Mijn werk is nooit af"

Gepubliceerd op:
19 mei 2021

Specialist procesverbetering Janice Buringa houdt zich bezig met de uitvoeringsprocessen van internationale programma's bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). "De interne processen zijn voortdurend in beweging. Er valt altijd wel ergens een verbeterslag te maken. Dit houdt het werk uitdagend."

Janice werkt aan de programma's ORIO, Develop2Build en DRIVE. Deze programma's dragen bij aan de financiering van infrastructurele projecten in ontwikkelingslanden. Hiervoor werkt zij nauw samen met de procescoördinator, projectadviseurs en andere specialisten.

Gestroomlijnde processen

"De projectadviseurs zijn verantwoordelijk voor de inhoudelijke uitvoering van de projecten. Ik zorg ervoor dat de processen en systemen waarmee zij werken gestroomlijnd zijn. Ik doe dat door informatie uit brainstormsessies, observaties van het team, klanttevredenheidsonderzoeken en auditaanbevelingen te vertalen naar werkbare procesvoorstellen. Hiermee verhoog ik de werkefficiëntie van mijn collega's."

Divers takenpakket

Naast het maken van procesvoorstellen, is Janice ook verantwoordelijk voor de implementatie. Ze vertelt dat de processen waaraan zij werkt complex en omvangrijk zijn: "Dit maakt mijn takenpakket erg divers. Elke dag werk ik aan iets anders. Zo kan ik bezig zijn met het analyseren van een probleem, met systeemimplementatie of het aanpassen van handleidingen. Als specialist procesverbetering moet je dan ook goed kunnen schakelen tussen verschillende taken en onderwerpen."

Starten tijdens corona

Janice werkt sinds november 2020 bij RVO. Vanwege de coronacrisis heeft zij haar collega's enkel digitaal ontmoet. "Dat is wel gek, maar ik ben met open armen ontvangen." Volgens Janice is zij 'op afstand' goed ingewerkt. "Ik heb het gevoel dat ik bij al mijn directe collega's terecht kan om even te sparren. Gezien de complexiteit van de processen, is dat erg prettig."

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Janice bij RVO te werken? Bekijk dan de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?