"Over 5 jaar leveren we tenminste 1.000 Hydrozine-systemen aan onze klanten"

Gepubliceerd op:
13 mei 2022

DENS is ontwikkelaar van de technologie die de barrières voor opslag en transport van waterstof overwint. Door gebruik te maken van de vloeibare waterstofdrager Hydrozine om ter plaatse energie op te wekken, is het mogelijk om waterstof bij te vullen of geëlektrificeerd materieel op te laden op plaatsen waar geen netaansluiting aanwezig is of wanneer de aansluiting niet toereikend is.

DENS Hydrozine

Zo kan waterstof op een gebruiksvriendelijke en veilige manier worden toegepast als emissieloze en duurzame energiebron. Doordat het proces onder lage temperatuur plaatsvindt, ontstaan geen schadelijke stoffen zoals zwaveloxides, stikstofoxides of fijnstof. 

Afbeelding praktijkverhaal DENS Hydrozine

Capaciteit vergroten

In 2018 is DENS opgericht door Tijn Swinkels (CTO) en Max Aerts (CEO), nadat met het studententeam Team FAST de eerste ervaringen met de technologie zijn opgedaan: "Momenteel zijn we hard aan de slag om onze productiefaciliteit en capaciteit te vergroten, zodat we de serieproductie kunnen gaan opstarten. De bouw van een nieuw pand is daar onderdeel van.  Over 5 jaar leveren we tenminste 1.000 Hydrozine-systemen aan onze klanten op zowel nationaal als internationaal niveau." 

Hulp en adviezen

Tijdens de periode in het studententeam kwamen de ondernemers voor het eerst in contact met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO): "We konden alle hulp en adviezen heel goed gebruiken. Met name op het gebied van intellectueel eigendom heeft RVO ons toen ondersteund in hoe we onze ideeën goed konden beschermen. Ook de ondersteuning bij subsidie aanvragen is van grote waarde voor ons geweest. Nu zijn we vooral op zoek naar hulp om die stappen buiten Nederland te kunnen gaan maken, bijvoorbeeld in ondersteuning op het gebied van productregistratie of aangaan van dealerschappen. De voucher Starters International Business (SIB) is daar een mooi voorbeeld van."

Geloof in je eigen succes

Gouden tips bij het ondernemen: "Altijd blijven doorgaan; natuurlijk zit het soms tegen, maar door die tegenslagen word je juist ontzettend uitgedaagd, daar leer je zo enorm veel van. Vraag anderen hoe zij het doen, leer van hun ervaringen en spar samen om er achter te komen wat voor jou en jouw bedrijf de beste koers is. Maar de belangrijkste tip is: geloof in je eigen succes! Want als jij er niet in gelooft, wie zou dat dan wel doen?" 

Vragen over Fastlane voor start-ups en scale-ups?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?