Rondvaartbedrijf schakelt door corona van grootschalig naar kleinschalig

Gepubliceerd op:
17 november 2020

Rondvaartbedrijf Willemsvaart organiseert rondvaarten door Den Haag en richting het strand van Scheveningen. De coronapandemie kwam als donderslag bij heldere hemel, maar eigenaar Chris Schram heeft zich goed kunnen aanpassen.

Schram heeft een lastig jaar achter de rug, vertelt hij: "Door de coronamaatregelen vielen bijna alle grote evenementen bij ons weg, net als verjaardagen, bedrijfsuitjes en huwelijksfeesten. Omdat klanten zulke boekingen vaak vroeg van tevoren doen, moesten we dat allemaal terugbetalen."

Willemsvaart gooide het roer om en komt het jaar door met vaarten voor kleine families en gezinnen. "In het hoogseizoen hadden we constant klanten, maar het was wel wat kleinschaliger dan andere jaren", legt Schram uit. "Normaal gesproken mogen onze 2 boten elk 23 personen per keer meenemen, nu ongeveer 8."

Aanlegplaatsen

Het helpt dat Willemsvaart haar gasten, dankzij de 53 aanlegplaatsen langs de Haagse grachten, zo ongeveer thuis kan komen ophalen en afzetten. Schram: "Op die manier zijn we enorm klantvriendelijk en houden we het tijdens de coronatijd kleinschalig leuk." De coronapandemie was dus niet alleen maar negatief, benadrukt Schram. "Ik heb goed kunnen omschakelen en heb vertrouwen in de toekomst. En ik kreeg ook eindelijk tijd om aan onze 2 boten te klussen."

Dankbaar

Schram is dankbaar voor de overheidssteun die Willemsvaart ontving. Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kon het bedrijf gebruikmaken van de regelingen Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS) en de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Schram: "Een medewerker van RVO die meevoer op een tochtje van Willemsvaart vertelde over deze regelingen. Zo ging het balletje rollen. Daarna heb ik collega's in de rondvaartbranche aangeraden ook contact op te nemen met RVO."

Elektrische boten

Schram verwacht de komende maanden nog veel last te ondervinden van de coronapandemie. Hij hoopt daarom ook aansprak te kunnen maken op het 3e steunpakket van de overheid. Als de zaken weer helemaal goed lopen, hoopt Willemsvaart 2 elektrische boten toe te voegen aan de vloot.

Meer weten?

Vanaf eind november kunnen ondernemers uit vrijwel alle bedrijfssectoren een aanvraag doen voor TVL Q4 2020. Lees meer over de TVL.

Vragen over TVL?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?