"RVO krijgt van mij een dikke 10!"

Gepubliceerd op:
7 mei 2021

Wafae Hajji is medewerker administratie bij de afdeling Financiën & Control (F&C). Wafae is verantwoordelijk voor het tijdschrijfsysteem voor vaste medewerkers en uitzendkrachten. Ook is ze verantwoordelijk voor de in- en uitstroom van de uitzendkrachten die RVO via Start People inhuurt. Om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen en te monitoren heeft ze dagelijks contact met afdelingen Inkoop (inhuur), Crediteuren en Start People.

Wafae woont in Weert, een plaatsje op de grens tussen Limburg en Brabant. "Ik heb beide accenten", grapt ze. Na haar opleiding mbo juridisch medewerker heeft Wafae aansluitend de hbo-studie people en businessmanagement gevolgd en 2 jaar geleden afgerond. Na een stage bij de GGZ startte Wafae in 2019 via Start People bij het Financieel Dienstencentrum van RVO, cluster Tijdschrijven.

Tijdschrijven

Elke medewerker van RVO moet tijdschrijven, ook de uitzendkrachten. "Erg belangrijk", aldus Wafae, "Tijdschrijven is belangrijk voor de verantwoording en interne sturing binnen RVO. De uren die wij schrijven worden in rekening gebracht bij de ministeries waarvoor wij opdrachten uitvoeren." Teveel uren schrijven betekent dat de opdrachtgever te veel zou betalen en bij onvolledig of te weinig schiet RVO er zelf bij in.

Ze realiseert zich dat het niet altijd een populair onderwerp is. "Uitzendkrachten ontvangen geen salaris als zij niet tijdschrijven. Dat maakt het voor hen dus heel belangrijk. Soms hebben vaste medewerkers problemen met tijdschrijven. Ik ga dan graag in gesprek en neem hiervoor de tijd. Ik leg het belang van tijdschrijven uit en probeer de boosheid of frustratie bij de medewerker weg te nemen. Dit lukt mij vaak!" Vorig jaar is binnen heel RVO een tijdschrijfpercentage van 99,7% behaald. Hier is Wafae trots op. "Tuurlijk is 100% ideaal, maar 99,7% komt daar heel dichtbij."

Hoofdrolspeler tussen verschillende partijen

"Ik ben de hoofdrolspeler in het hele proces van in- en uitstroom van uitzendkrachten en zie dat als een hele leuke uitdaging. Ik ben het aanspreekpunt als er iets een keer niet goed verloopt. Ik haal erg veel energie uit het oplossen van problemen in overleg met de betrokken collega’s en Start People."

In het cluster waar Wafae werkt is kennisdeling met de collega’s essentieel. Dit vraagt veel overleg en een nauwe samenwerking. "Heel fijn", zegt Wafae. "Deze kennisdeling met elkaar maakt dat we een goede, collegiale band hebben met elkaar. Dit werkt erg plezierig. We hebben afgelopen jaar elke dag een dagstart gehad. In deze dagstart bespraken we naast werkgerelateerde onderwerpen ook informeel met elkaar over privéaangelegenheden."

Fijne werkgever

Wafae ervaart RVO als een plezierige werkgever. "Er zijn veel mogelijkheden om door te groeien. Ook wordt er echt naar je geluisterd als je ideeën hebt over bijvoorbeeld het verbeteren van lopende processen. De HRM-kant van mijn opleiding kan ik ook zeker toepassen in de overleggen en gesprekken die ik voer met collega’s binnen en buiten mijn afdeling. Ik krijg ook de vrijheid om zelf werkzaamheden op te pakken. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met het maken van werkinstructies, daar krijg ik tijd en ruimte voor. Al met al krijgt RVO van mij een dikke tien!"

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Robin bij RVO te werken? Bekijk de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?