Schoon drinkwater voor 130.000 Filipino's

Gepubliceerd op:
6 oktober 2022

In de Filipijnen werken Eau et Vie en Vitens Evides International (VEI), samen met lokale partners en het Rode Kruis, aan verbetering van de hygiëne en aan toegankelijkheid van schoon drinkwater. Zij krijgen daarbij steun vanuit het Fonds Duurzaam Water (FDW).

Wereldwijd hebben zo'n 2 miljard mensen onvoldoende toegang tot schoon drinkwater. Dat is bijna 25% van de wereldbevolking. Schoon drinkwater en sanitatie zijn essentieel voor duurzame ontwikkeling, juist voor de meest arme en kwetsbare groepen.

Samen met Nederlandse en lokale partners werkt de Nederlandse overheid aan lokale oplossingen. FDW ondersteunt deze publiek private partnerschappen in 24 landen wereldwijd, zo ook in de Filipijnen.

Schoon drinkwater voor inwoners Cebu

Eau et Vie en VEI leggen waterleidingen aan in de arme gebieden van de Filipijnse metropool Cebu. Zo krijgen 130.000 mensen gedurende het project toegang tot schoon en veilig drinkwater.

Huishoudens worden aangesloten op het waterleidingnetwerk. Ze rekenen doorgaans dagelijks hun waterconsumptie af, in plaats van over langere termijnen te betalen. Zo wordt schoon drinkwater ook voor inwoners van sloppenwijken betaalbaar.

Economische zelfstandigheid van vrouwen is ook een prioriteit voor de Nederlandse overheid. Bij het project in de Filipijnen is hier aandacht voor. Veel vrouwen uit de wijken worden opgeleid en krijgen een baan voor de lange termijn. Wilt u meer weten over dit project? Bekijk dan deze video.

Fonds Duurzaam Water

Met FDW stimuleert Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO), in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, publiek-private samenwerking in de watersector.

Deze samenwerkingsverbanden richten zich op de volgende subthema's:

  • verbeterde toegang tot drinkwater, sanitatie en afvalverwerking;
  • efficiënt en duurzaam watergebruik, vooral in de landbouw;
  • veilige delta's en verbeterd stroomgebied.

Dit draagt op langere termijn bij aan duurzame economische groei, zelfredzaamheid en armoedebestrijding.

Wilt u meer informatie over het FDW-programma en de geleerde lessen? Kijk op www.rvo.nl/fdw en de FDW PPP Community.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?