"Veranderingen maken je creatiever"

Gepubliceerd op:
5 juli 2021

Mark Esser is medewerker administratie bij het cluster Crediteuren van de afdeling Financiën en Control (F&C). Cluster Crediteuren ontvangt, verwerkt, behandelt en betaalt honderden facturen per dag die voortkomen uit de apparaatadministratie (kosten van de organisatie). Mark is voornamelijk verantwoordelijk voor de facturatie voor de inhuur van extern personeel.

Mark: "Samen met een collega handel ik deze facturen af. Sommige leveranciers factureren per week, andere per maand. De gewerkte uren bij RVO moeten overeenkomen met de gefactureerde uren, anders kunnen wij niet uitbetalen. Dit is helaas niet altijd het geval. Afhankelijk van de situatie nemen wij dan contact op met de medewerker en/of de leverancier/het uitzendbureau. In zo'n situatie hebben we veel interne contacten, vooral met de afdeling Inkoop. Wij betalen wat zij inkopen."

Honderden facturen per dag

"Elke dag betalen we honderden facturen", geeft Mark aan. "We moeten binnen 30 dagen betalen. De afdeling werkt hard om dat te halen. We betalen zo snel mogelijk. Afgelopen maanden hebben wij 99% van de facturen binnen de betalingstermijn kunnen verwerken en betalen. We streven uiteraard naar 100%, maar dat is door verschillende factoren bijna onmogelijk. Soms ontbreken inkooporders bijvoorbeeld of zijn ze onvolledig. Ook klopt de factuur soms niet, is de akkoordverklaring met de levering (prestatieverklaring) te laat of ontbreekt een juiste urenverantwoording van extern personeel. Toch blijven we altijd ambitieus."

Steeds terug naar RVO

Mark heeft nu 2 jaar een vast contract bij RVO. Maar hij werkte al sinds 2002 als uitzendkracht bij de Rijksoverheid. Steeds kwam hij terug bij RVO. "Want RVO is een goede werkgever", zegt hij. "Ik voel me echt gewaardeerd. De afdeling F&C heeft 170 medewerkers, maar de afdelingsmanager kent iedereen. Dan zet je graag een stapje extra. Vooral het cluster Crediteuren is als een warm bad. We hebben een hele goede samenwerking en dat is belangrijk voor mij. Ik heb leuke collega's binnen en buiten het team, en sommigen zijn 'collega-vrienden' geworden."

Doorontwikkelen voor de toekomst

In de toekomst zou Mark graag wat meer de diepte in gaan. Hij ziet dat automatisering steeds belangrijker wordt. Dat zet hem ook aan het denken over de toekomst. Hij zou graag zijn rol uitbreiden: "Ik zie mijn toekomst bij F&C. Ik wil niet alleen uitvoeren, maar ook meedenken en adviseren." Blijven leren vindt hij belangrijk. Daar haalt hij veel plezier uit: "Ik heb cursussen gevolgd en een coaching-traject gedaan. Dat heeft me veel opgeleverd, ook persoonlijk." Zelfs in coronatijd ziet hij leerkansen: "Onze processen hebben we bijvoorbeeld efficiënter gemaakt. Dit zijn verbeteringen waar ik graag input voor geef. Ook werk ik duurzamer. Op kantoor printte ik veel uit. Nu ik thuis zit doe ik dat niet meer."

Thuiswerken door Corona

"Corona heeft niet zo'n invloed op de inhoud van mijn werk", vindt Mark. "Maar de context is compleet anders. Geen snel overlegje op de gang of een kop koffie met collega's. Sommige collega's spreek ik nog elke dag, anderen helemaal niet. Maar ik mis het persoonlijk contact. Daarom heb ik laatst een terugkomend koffiemomentje voorgesteld. Om als collega's bij te praten en dan juist even niet over het werk. Dat werd goed ontvangen."
 
"In het begin vond ik het wel lastig om me van het werk los te maken. Thuis is ook kantoor. Ik probeer nu elke dag te fietsen. En dan komen er vaak goede ideeën naar boven, want veranderingen maken je ook creatiever."

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Mark bij RVO te werken? Bekijk de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?