Vliegende start van de ontwikkeling van zonneauto

Gepubliceerd op:
21 juni 2021

De auto-industrie geeft flink gas op elektrisch rijden. Logisch, want fossiel-vrij-rijden heeft de toekomst. Maar stel je eens voor dat er een auto is die je nooit meer hoeft op te laden. Een auto die zichzelf oplaadt, via zonnepanelen. In een artikel in Technisch Weekblad (TW) vertelt octrooiadviseur Hans Helsloot over de zonnige toekomst van Lightyear: bedenkers en ontwikkelaars van de zonneauto. 

Helsloot: "Als je een auto gaat maken en je bent goed in het integreren van zonnepanelen in die auto, dan heb je nog steeds een stuur en een rem nodig. Dat betekent dat je goed moet bedenken op welke gebieden je de beste kunt en wilt worden. En dat je op de andere gebieden moet gaan samenwerken. Lightyear kiest weloverwogen op welke terreinen het bedrijf een voorsprong wil houden en op welke terreinen samenwerking de beste optie is."

Slim samenwerken en strategische landenkeuze

Op onderwerpen waarop Lightyear een voorsprong heeft, zorgt het bedrijf voor een goede bescherming van zijn intellectuele eigendom (IE). En op terreinen waar samenwerking de beste optie is, zorgen ze ervoor dat ze toegang krijgen tot de IE van de samenwerkingspartner. "Dat doen ze heel goed. En wat Lightyear ook goed doet: ze hebben zorgvuldig nagedacht in welke landen ze octrooien aanvragen. Zeker als start-up kun je het je niet veroorloven om in alle landen van de wereld octrooi aan te vragen", vertelt Helsloot.

Wil je weten welke slimme keuzes Lightyear nog meer heeft gemaakt? Lees het complete artikel in TW: Waarom de toekomst van Lightyear er zonnig uitziet

Vragen over octrooien?

Bel 088 042 42 42 (kies 3 en dan 1)

Bent u tevreden over deze pagina?