"We zijn van A tot Z begeleid dankzij de SVM"

Gepubliceerd op:
12 januari 2022

Steeds meer bedrijven voelen zich gedreven om energie te besparen en te verduurzamen, zo ook Autobedrijf Zuithof. "Als autobedrijf leveren we producten die veel CO2 uitstoten. Mede voor het maatschappelijk belang willen we energiebesparende maatregelen nemen. De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) trok ons over de streep."

Autobedrijf Zuithof heeft eerder al energiebesparende maatregelen genomen. In- en verkoper Jarno Zuithof vertelt: "3 jaar geleden hebben we onze daken opnieuw laten isoleren en laten voorzien van witte dakbedekking." Met de SVM heeft het autobedrijf, dat dit jaar zijn 60-jarig jubileum vierde, het bedrijfspand verder verduurzaamd.

Energieadvies op maat

Subsidie is mogelijk voor het opstellen van een energieadvies op maat door een gespecialiseerde adviseur. "Wij gingen in ons netwerk op zoek en kwamen zo terecht bij onze adviseur Stijn Haarhuis. Samen met hem dachten we na over meerdere energiebesparings- en verduurzamingsmaatregelen. Vervolgens zijn we met een van die ideeën verder gegaan."

Ondersteuning bij uitvoering

Ook is subsidie mogelijk voor begeleiding bij het uitvoeren van minimaal één van de maatregelen uit het advies. "Ons bedrijf draait met name overdag tussen 8 en 5, dan hebben we energie nodig. Daarnaast denken we dat ons assortiment aan auto’s in de toekomst steeds meer elektrisch gaat worden. Hierdoor zal ons elektraverbruik stijgen." Om die redenen koos Zuithof voor zonnepanelen. Met 1.285 m2 aan zonnepanelen op het hele dakoppervlak verwachten ze ruim 250.000 kWh per jaar op te wekken. Dat komt neer op flinke CO2-besparing per jaar.

Binnen 7 jaar terugverdiend

De kosten voor de materialen en de aanleg zijn voor eigen rekening. Zuithof verwacht deze investering binnen 7 jaar te hebben terugverdiend. "Eind december is het project klaar. Ik raad iedereen aan om een adviseur in de arm te nemen. Onze adviseur heeft ons van A tot Z begeleid." Met binnenkort ook de installatie van de laadpalen van 22 kW is Autobedrijf Zuithof klaar voor de toekomst.

Meer weten?

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Vragen over de SVM?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?