Werving en selectie in coronatijd

Gepubliceerd op:
4 september 2020

Ilse Cox werkt sinds april 2020 als adviseur werving en selectie bij het Servicepunt Werken. Ze houdt zich bezig met het vacatureproces bij RVO.

Wat is jouw rol binnen werving en selectie bij RVO?

Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor het vacatureproces binnen RVO. Dat betekent dat we vacatures doorsturen naar het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, meekijken met teksten, gesprekken voeren en adviseren over de beste procedure. Iedere adviseur is verantwoordelijk voor een directie. Hierdoor kunnen we ons echt verdiepen in de functies en een goede relatie opbouwen met de managers. Ook al werken we niet dagelijks actief samen, het Servicepunt Werken is echt een team. We sparren graag over bijzondere situaties en helpen elkaar uit de brand indien nodig. Daarbij richten we ons samen op overkoepelende thema’s zoals trainees en arbeidsmarktcommunicatie. De balans tussen mijn adviesfunctie en het bijdragen aan de verdere ontwikkeling van werving en selectie maakt dit een functie waarin ik me nooit zal vervelen.

Hoe was het om te starten in coronatijd?

Het begin was nog normaal. Via Werkenvoornederland.nl zag ik de vacature. De sollicitatiegesprekken waren nog op kantoor. Op dat moment heb ik drie collega’s uit het team ontmoet. Toen het eenmaal tijd was om te starten was alles anders. Iedereen werkte thuis, tenzij... Ook ik dus! Ik mocht mijn spullen op kantoor afhalen. Daar was mijn manager aanwezig om me welkom te heten. Vervolgens kon ik thuis aan de slag.
Ik had gelukkig een inwerkbuddy die mij overal stap voor stap in mee nam. Elke stap in het werk werd mij rustig uitgelegd via FaceTime of telefonisch. Het hele team stond klaar om vragen te beantwoorden. Er was gelukkig ook veel informatie te vinden op onze gedeelde schijf. Via FaceTime heb ik alle collega’s uit het team en ook daarbuiten ontmoet. Misschien was het niet zo persoonlijk als face-to-face contact, maar eigenlijk werkte dit best prettig.
Natuurlijk mis ik soms wel het persoonlijke contact, de kleine informele momentjes waardoor je je collega’s normaal écht leert kennen, maar starten in deze tijd heeft ook positieve aspecten. Ik kon in mijn eigen tempo werken en leren. Thuis heb ik natuurlijk alle ruimte om de dag in te delen zoals het voor mij goed voelt. En doordat er minder 'afleiding' was heb ik me ook echt kunnen richten op de inhoud van het werk, waardoor ik nu goed in de materie zit. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik er enorm naar uit zie om mijn collega’s te ontmoeten!

Wat maakt het werk zo interessant?

Werken bij RVO is voor mij bijzonder. Ik omschrijf het graag als werken voor een overheidsinstelling met een commercieel randje. Ja, we zijn Rijksoverheid, maar we wérken we niet alleen voor ondernemers, we delen ook hetzelfde DNA. RVO is een gemotiveerde en ambitieuze club professionals die allemaal streven naar hetzelfde doel. Dit merk ik ook echt binnen het Servicepunt Werken, we doen niet alleen ons dagelijkse werk maar kijken ook altijd naar hoe we het verder kunnen ontwikkelen en verbeteren. We staan nooit stil! Persoonlijk vind ik het heerlijk dat elke dag weer nieuwe werkzaamheden en uitdagingen met zich mee brengt. RVO is een grote organisatie waardoor er altijd iets nieuws om de hoek komt kijken. Ik ben nu natuurlijk helemaal thuis in mijn eigen directies, maar dit kan ook weer veranderen. Dan krijg ik weer iets nieuws om me in te verdiepen en eigen te maken.

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Ilse te werken voor RVO en te adviseren over werving en selectie? Bekijk dan de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?