Agrarische opleiding voor bedrijfsadviseurs | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Agrarische opleiding voor bedrijfsadviseurs

Gesloten
30-04-2021

Bent u bedrijfsadviseur van agrarisch ondernemers? En wilt u agrariërs helpen duurzamer te werken? Met de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE) kunt u een voucher aanvragen. Daarmee kunt u met subsidie de Opleiding bedrijfscoach stikstof in de landbouw volgen.

Deze regeling is tijdelijk gesloten. U kunt nu niet aanvragen. Dit kan van 31 mei tot en met 15 oktober 2021, 17:00 uur.

Budget

U krijgt een voucher om een deel van de kosten van de opleiding te betalen. Hiermee krijgt u maximaal 50% van deze kosten vergoed. Maar niet meer dan € 1.250. Voor de volgende aanvraagperiode is in totaal € 225.000 beschikbaar. Er komen misschien nog meer openstellingen. De SABE loopt van 2020 tot en met 2023.

Voorwaarden

Voor het aanvragen van de voucher gelden de volgende voorwaarden:

  • U krijgt in een aanvraagperiode één keer een voucher voor de opleiding.
  • U volgt de opleiding bij één van de opleidingsinstellingen die hieronder staan.

Welke opleiding en waar?

In de eerste aanvraagperiode gaat het om de Opleiding bedrijfscoach stikstof in de landbouw. Bij volgende openstellingen kan dit veranderen. U volgt de opleiding bij één van deze opleidingsinstellingen, als die deze opleiding aanbiedt:

  • De openbare universiteit te Wageningen
  • Aeres Hogeschool
  • HAS Hogeschool
  • Van Hall Larenstein
  • Hogeschool Inholland

Na uw aanvraag

U krijgt binnen 8 weken van ons een beslissing. Is uw aanvraag goedgekeurd? Zorg dat u binnen één jaar na de beslissing de opleiding volgt. U moet daarvoor zelf contact opnemen met de opleidingsinstelling. Deze moet uw voucher binnen dat jaar bij ons verzilveren. Draag uw voucher daarom na de opleiding op tijd over.

Voucher overdragen

Het overdragen doet u op mijn.rvo.nl met de knop Beheren onder Direct regelen. Na het inloggen gaat u naar Mijn overzicht en voert de taak Uitvoeren overdracht uit. U krijgt dus geen zichtbare voucher, maar regelt alles op mijn.rvo.nl.

Uw voucher direct overdragen

Verzilveren voucher door opleidingsinstelling

De opleidingsinstelling zorgt voor het verzilveren van de voucher. Deze krijgt een e-mail als er een voucher klaarstaat. Regelt u de verzilvering voor de opleidingsinstelling? U wisselt de voucher in op mijn.rvo.nl om het bedrag te ontvangen. Het verzilveren doet u binnen één jaar nadat de aanvrager de voucher heeft gekregen. Bent u te laat, dan vervalt de voucher. U krijgt het bedrag niet uitbetaald.

Uw voucher direct verzilveren

Meer weten?

Lees meer over de wet- en regelgeving in de volgende publicaties van de Staatscourant:

  • Beleidsregels: Publicatie procedure SABE (Staatscourant, 29 oktober 2020).
  • Beleidsregels: Publicatie wijzigingsregeling en openstellingsbesluit SABE (Staatscourant, 30 april 2021).

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.