Extra mogelijkheden binnen het BL | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Extra mogelijkheden binnen het BL

28-01-2021

Wilt u investeren in duurzaamheid, innovatie of biologische landbouw? Of gaat u een bedrijf starten of overnemen? Dan zijn er extra mogelijkheden binnen het Borgstellingskrediet voor de Landbouw (BL).

Starters of bedrijfsovernemers

Bent u starter of van plan een bedrijf over te nemen? U komt misschien ook in aanmerking voor het Vermogensversterkend Krediet (VVK). U betaalt daarmee de lagere provisie van 1% over het leningsbedrag met BL.

Duurzame investeringen (BL Plus)

Bent u glastuinder of veehouder? En wilt u duurzaam en milieuvriendelijk investeren? Dan kunt u misschien de hogere BL Plus-lening krijgen van maximaal € 2,5 miljoen. Bij de standaard BL is dit maximaal € 1,2 miljoen. U voldoet aan deze voorwaarden:

Landbouwinnovaties (BL Plus)

Wilt u investeren in een nieuw concept, product of productieproces? Dan kunt u als landbouwer ook het BL Plus gebruiken. Het gaat om innovaties voor de primaire landbouwproductie. U kunt denken aan een nieuw stalconcept. Uw innovatie is:

  • een innovatief (uniek) concept, product of productieproces in Nederland;
  • een verbetering in duurzaamheid;
  • onderscheidend op de markt.

Wij beoordelen of uw innovatie in aanmerking komt voor het BL Plus.

Omschakelen naar biologisch

U wilt omschakelen van normale naar biologische landbouwproductie. Dit duurt vaak een aantal jaren. U kunt het BL gebruiken om deze overbruggingsjaren te financieren.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.