Service menu right

Meedoen als bank of financier (BL)

Het mkb is erg afhankelijk van financiers. De overheid wil de markt voor bedrijfsfinanciering verbreden. Daarom mag u nu ook als andere financier gebruik maken van het Borgstellingskrediet voor de Landbouw (BL). Vraag hiervoor een aanwijzing tot financier aan.

Deze banken doen mee:

  • ABN AMRO Bank
  • Deutsche Bank
  • ING Bank
  • Rabobank
  • Triodos Bank
  • NIBC

Op dit moment zijn er nog geen andere financiers dan banken aangesloten bij het BL.

Wilt u financier BL worden?

Wilt u als niet-bancaire financier het BL gebruiken bij uw financieringen aan mkb-landbouwbedrijven? Dan moet u eerst een aanvraag doen voor aanwijzing als financier BL. Nadat wij u hebben aangewezen als financier mag u aanvragen doen voor BL-leningen.

Voorwaarden

Wij beoordelen uw aanvraag tot aanwijzing financier. We kijken of u voldoet aan de eisen hiervoor. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar de organisatie, het financieringsproces, de deskundigheid en de stabiliteit van u als financier. Als het nodig is vragen wij om een advies van onafhankelijke experts.

Bijlagen bij uw aanvraag

Stuur met uw aanvraag brieven mee van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). Hierin staat dat u aan de voorwaarden van DNB en AFM voldoet of dat u hieraan niet hoeft te voldoen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over het aanwijzen als financier? Stuur dan een e-mail naar DRbeheerGL@rvo.nl of bel ons op 088 042 33 60 (lokaal tarief).