Service menu right

CRP testimonials

Lees meer over ervaringen met het CRP programma

Testimonial Onderzoeksbeurzen - Dr. Gerrit Koop - Utrecht Universiteit

"Ik ben in 2014 6 maanden naar de Universiteit van Cambridge geweest om onderzoek te doen naar Staphylococcus aureus in geiten. Ik heb in deze periode heel veel geleerd en het werken in een nieuwe onderzoeksomgeving was zeer inspirerend. Dit heeft geleid tot nieuwe ideeƫn voor toekomstig onderzoek. De beurs is zeker het begin geweest van een intensere samenwerking tussen het gastinstituut en mijn eigen instelling. Ook was het heel waardevol om te werken met onderzoekers uit een onderzoeksveld dat grenst aan mijn eigen vakgebied. Een eerste gezamenlijke publicatie is inmiddels geschreven en aan een tweede wordt gewerkt."

Testimonial Congressen - Prof.Dr.Ir. Johan Bouma- Wageningen Universiteit

"Ik heb 2 keer een reis- en verblijfsubsidie ontvangen van het CRP voor het bijwonen van conferenties in Australiƫ (Soil Change Matters, Bendigo, 2014) en de Verenigde Staten (Soil Security, Texas, 2015). In beide gevallen was deze deelname niet alleen nuttig maar ook bijzonder inspirerend. De door het CRP ondersteunde conferenties hebben een speciaal karakter omdat ze de maatschappelijke inbedding en deelname van verschillende wetenschappelijke disciplines van onderzoek als eis stellen. Dit leidt tot interessante nieuwe contacten die veel dieper en effectiever zijn dan die verkregen op de gebruikelijke disciplinaire vakbijeenkomsten."

Carl-Christian Schmidt (OECD, secretariaat CRP) over het CRP programma:

"Against the backdrop falling agriculture productivity and adverse effects of climate change the CRP is a unique OECD body sponsoring novel agriculture research to address these issues. As the only truly international programme in the world of its kind the CRP contributes significantly to a better future food economy."