Cursus over duurzamere landbouw voor agrariërs | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Cursus over duurzamere landbouw voor agrariërs

Tijdelijk gesloten
04-05-2021

Bent u agrarisch ondernemer? En wilt u meer weten over duurzamer werken met uw bedrijf? Dan kunt u een cursus volgen. Hiervoor kunt een voucher aanvragen. Dit kan met de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE).

Deze regeling is tijdelijk gesloten. U kunt nu niet aanvragen. Dit kan van 31 mei tot en met 15 oktober 2021, 17:00 uur.

Voor wie?

De SABE is voor agrarisch ondernemers die bij KVK staan ingeschreven. De hoofdactiviteit is in elk geval één van deze SBI codes: 011, 012, 013, 014, 015 of 016.

Budget

U krijgt een voucher die maximaal € 800 waard is. Hiermee kunt u uw opleidingsinstelling betalen. Voor deze aanvraagperiode is in totaal € 520.000 beschikbaar. Er komen nog meer openstellingen. De SABE loopt van 2020 tot en met 2023.

Voorwaarden

Voor het aanvragen van de voucher gelden de volgende voorwaarden:

  • U krijgt in een kalenderjaar één keer een voucher voor de cursus of voor advies van een erkende bedrijfsadviseur. U kunt niet voor allebei een voucher krijgen.
  • U doet de cursus bij één van de opleidingsinstellingen die hieronder staan.
  • Als u de cursus volgt met een groep, dan heeft deze groep niet meer dan 15 deelnemers.

Welke cursus en waar?

In deze aanvraagperiode gaat het om de Verdiepingscursus stikstof in de landbouw. U leert hoe u met uw bedrijf duurzamer werkt en minder stikstof uitstoot. U volgt de cursus bij één van deze opleidingsinstellingen, als die deze cursus aanbiedt:

  • Wageningen University & Research
  • Aeres Hogeschool
  • HAS Hogeschool
  • Van Hall Larenstein
  • Hogeschool Inholland

Na uw aanvraag

U krijgt binnen 8 weken van ons een beslissing. Is uw aanvraag goedgekeurd? Zorg dat u binnen één jaar na de beslissing de cursus volgt. De opleidingsinstelling moet uw voucher binnen dat jaar bij ons verzilveren. Draag uw voucher daarom na de cursus op tijd over.

Voucher overdragen

Het overdragen doet u op mijn.rvo.nl met de knop Beheren onder Direct regelen. Na het inloggen gaat u naar Mijn overzicht en voert de taak Uitvoeren overdracht uit. U krijgt dus geen zichtbare voucher, maar regelt alles op mijn.rvo.nl.

Uw voucher direct overdragen

Verzilveren voucher door bedrijfsadviseur of opleidingsinstelling

De opleidingsinstelling zorgt voor het verzilveren van de voucher. Bent u de cursusleider? U krijgt een e-mail als er een voucher voor u klaarstaat. U wisselt deze in op mijn.rvo.nl om het bedrag te ontvangen. Het verzilveren doet u binnen één jaar nadat de aanvrager de voucher heeft gekregen. Bent u te laat, dan vervalt de voucher. U krijgt het bedrag niet uitbetaald.

Uw voucher direct verzilveren

Vouchers van een groep deelnemers

Heeft u meerdere vouchers van een groep deelnemers? Dan verzilvert u die op één dag. Stuur ook een document mee met de namen van de deelnemers die aanwezig waren bij het de cursus. Dit doet u bij elke verzilvering opnieuw.

Wetten en regels

Lees meer over de wet- en regelgeving in de volgende publicaties van de Staatscourant:

  • Beleidsregels: Publicatie procedure SABE (Staatscourant, 29 oktober 2020).
  • Beleidsregels: Publicatie wijzigingsregeling en openstellingsbesluit SABE (Staatscourant, 30 april 2021).

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.