DKTI-transport | RVO

Service menu right

Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport)

Gesloten
03-06-2021

Heeft uw organisatie een transportoplossing met een lage of geen CO2-uitstoot? Wilt u samen met andere organisaties kennis opdoen met de inzet van zero-emissie (ZE) vrachtwagens, transportmiddelen of mobiele werktuigen? Lees op deze pagina of u met uw partners in aanmerking komt voor de subsidie Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport).

Aanvragen is op dit moment niet mogelijk, de regeling sloot op 6 april om 17:00 uur.

DKTI-transport ondersteunt een breed scala aan projecten voor duurzaam vervoer, waarvan de innovatie nog niet of nog maar pas op de markt is. De regeling richt zich op werktuig- of transportoplossingen met een lage of geen CO2-uitstoot. En op thema's als elektrisch rijden en varen, rijden op waterstof en biobrandstoffen in transport, mobiele machines, zwaar wegverkeer en luchtvaart. Projecten met personenvoertuigen (voertuigcategorie M1) komen niet in aanmerking.

Budget

U vindt de beschikbare budgetten voor DKTI-transport 2021 per categorie in de volgende tabel. De maximale bedragen per projectsoort vindt u in de handleiding DKTI-transport 2021 onderaan deze pagina.

DKTI-transport 2021 budgetten

ProjectsoortCategorieSubsidieplafond
Proeftuin + experimentele ontwikkeling- goederenvervoer over de weg€ 7 miljoen
 - bussen OV-toepassing€ 2 miljoen
 - L1, L2 goederen vervoer€ 0,4 miljoen
 - vaartuigen goederenvervoer€ 1,8 miljoen
 - ZE mobiele machines€ 5 miljoen
 - mobiele machines luchthaventerreinen€ 0,25 miljoen
Learning by using € 11 miljoen
Cofinanciering € 8 miljoen
Haalbaarheidsstudies € 0,4 miljoen
Haalbaarheidsstudies vliegtuigen € 0,32 miljoen
Innovatieclusters € 0,45 miljoen
 Totaal€ 36,62 miljoen

 

Nieuw in 2021: Learning by using

Nieuw in de 2021-ronde van DKTI-transport was subsidie voor Learning by using. Deze is bedoeld voor bedrijven die samen kennis willen opdoen met de grootschalige inzet van zero-emissie (ZE) vrachtwagens en tank- en laadinfrastructuur. Procesinnovatie en kennisdeling zijn in deze projecten van belang.

Voorwaarden

Wanneer u de aanvraag indient, mag u nog niet met werkzaamheden aan het project zijn begonnen. Dit is een belangrijke voorwaarde. Lees alle voorwaarden DKTI-Transport 2021.

Aanvragen

U kon tussen 23 maart 2021 09:00 uur tot 6 april 2021 17:00 uur aanvragen. Bekijk het aanvraagproces voor informatie over het voorbereiden en indienen van uw subsidieaanvraag (stappenplan) en wat er na uw aanvraag gebeurt.

Naar het aanvraagproces

Beoordeling, voortgang en afronding

Vroeg u eerder een subsidie DKTI-transport aan? Dan beoordelen wij uw aanvraag en sturen u een beslissing. Is die beslissing positief, dan ontvangt u regelmatig een voorschot. Ook heeft u een aantal verplichtingen. Hoe de beoordeling verloopt, wat uw verplichtingen zijn en wat u na uw aanvraag nog meer kunt verwachten, leest u op de pagina Beoordeling, voortgang en afronding van DKTI-projecten.

DKTI-projecten 2017 en 2019

Meer informatie over de openstellingen van 2017 en 2019 vindt u op DKTI Transport 2017 en 2019.

Achtergrond

De DKTI-transport richt zich op het versnellen van de productontwikkeling zonder uitstoot (zero-emissie) in de mobiele werktuig- en transportsector. Daarmee geeft de regeling invulling aan afspraken uit het Klimaatakkoord en de Duurzame Brandstofvisie. Het Klimaatakkoord voorziet in een vermindering van de CO2-uitstoot van 49% in 2030 ten opzichte van 1990 en beschrijft ook de klimaatdoelstellingen voor de lange termijn voor de sector verkeer en vervoer. De vervoerssector is goed voor 30% van de huidige CO2-uitstoot in de EU.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.