Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA)

19-11-2020

Succesvol ondernemerschap beloont zichzelf. Maar wie beloont degenen die met creatieve en inspirerende initiatieven ondernemerschap stimuleren?

Met de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) erkent en beloont de Europese Commissie successen van openbare instanties en publiek-private samenwerkingsverbanden. Het doel is ondernemerschap te bevorderen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) biedt hierbij ondersteuning.

  EEPA-verkiezing

  De Europese Commissie organiseert deze verkiezing al sinds 2006. Ieder jaar vinden de nationale voorrondes van deze verkiezing plaats. Tijdens deze voorronde selecteert de jury 2 initiatieven die Nederland kunnen vertegenwoordigen tijdens de Europese finale.

  Nederland won al verschillende keren één van de Europese prijzen. Kijk voor meer informatie over de winnaars op de pagina EEPA-verkiezing.

  Voor wie?

  De Award is bedoeld voor nationale, regionale of lokale autoriteiten en publiek-private samenwerkingsverbanden uit alle EU-lidstaten evenals IJsland, Noorwegen, Servië en Turkije. De instanties of samenwerkingsverbanden hebben het ondernemen vergemakkelijkt en de economie in de regio gestimuleerd. Hun initiatief moet minimaal 2 jaar in uitvoering zijn.

  Doel EEPA

  De Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering hebben als doel:

  • succesvolle activiteiten en initiatieven ter bevordering van ondernemingen en ondernemerschap identificeren en erkennen;
  • voorbeelden van goed ondernemerschapsbeleid en succesverhalen voor het voetlicht brengen en uitwisselen;
  • meer aandacht te vestigen op de rol van ondernemers in de samenleving;
  • potentiële ondernemers aanmoedigen en inspireren.

  Aanmelden: 6 categorieën

  Nationale, regionale of lokale initiatieven kunnen een award winnen in 1 van de 6 categorieën. Een organisatie kan in iedere categorie 1 of meer nationale, regionale of lokale programma's aanmelden.

  Waarom meedoen?

  Deelnemen aan de EEPA levert deelnemers zichtbaarheid en erkenning voor hun project op en uitbreiding van hun netwerk. Als u namens Nederland wordt genomineerd, krijgt u de kans om uw project in Europa te presenteren. Uw initiatief kan als rolmodel dienen voor de hele EU. Erkenning voor uw inspanningen op Europees niveau kan leiden tot:

  • media-aandacht
  • toegang tot een interessant Europees netwerk
  • of een bevestiging van de toegevoegde waarde van uw activiteiten. Ook kunt u door uw voorbeeld (potentiële) ondernemers aanmoedigen en inspireren.

  Bent u tevreden over deze pagina?

  Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
  Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
  De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.