Service menu right

Energy Executives Training (EET)

Tijdelijk gesloten

Wilt u een manager uit de duurzame energiesector uit Zuidoost-Azië of Zuid-Amerika een training laten volgen in Nederland? Het programma 'Energy Executive Training (EET) - Duurzame energie in Nederland voor internationale managers' biedt daar financiële mogelijkheden voor. Voorheen was dit het 'Netherlands Strategic Programme for Energy Executives Training'.

In 2020 is het EET-programma uitgebreid. De focus ligt nu op de gehele duurzame energiesector. Het programma staat niet alleen open voor managers uit Zuid-Amerika, maar ook uit Zuidoost-Azië. Ook zijn er nu in totaal 40 plekken beschikbaar; per regio 20 plekken.

Met het EET-programma geeft de overheid Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om zakelijke kansen in Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië te onderzoeken. Het uiteindelijke doel is om handelsrelaties te creëren.

Inhoud programma

De managers krijgen een week training op locatie in Zuid-Amerika (Mexico) of Zuidoost-Azië (land nog nader te bepalen). Daarna krijgen ze een week training in Nederland.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de trainingen in de regio zijn:

  • de Nederlandse duurzame energiemarkt en het energiebeleid;
  • unique selling points van de Nederlandse duurzame energiesector (Offshore wind, zon-PV, bio-energie, waterstof);
  • ondernemen in Nederland in een internationale context.

Ook wordt er aandacht besteed aan de ontwikkeling van de persoonlijke vaardigheden van de deelnemers.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de training in Nederland zijn:

  • culturele aspecten van handelen met Nederland;
  • bedrijfsbezoeken;
  • individuele gesprekken met Nederlandse bedrijven.

Doel

  • Het EET-programma biedt de mogelijkheid tot samenwerking voor (beoogde) activiteiten in de doellanden en ook in Nederland.
  • Aan het einde van het programma bent u verzekerd van een beter opgeleide, zeer gemotiveerde contactpersoon. De buitenlandse deelnemer is verzekerd van een uitgebreider netwerk. Hij of zij heeft, in theorie en praktijk, kennisgemaakt met de Nederlandse/Europese wijze van ondernemen.
  • De buitenlandse manager komt in korte tijd en tegen lage kosten veel te weten over de ontwikkelingen en mogelijkheden in de duurzame energiesector van Nederland. Zo verankert u bepaalde kennis en ervaring in een van de doellanden.
  • De buitenlandse managers krijgen tijdens het programma een internationaal kader om persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.

Deelname

Het programma start in het najaar van 2020. U kunt zich nog niet aanmelden.

Heeft u interesse in de Energy Executives Training (EET)? Op de pagina Deelname en financiering leest u meer over het programma.