Service menu right

ERA-NET: Energiecall ACT

Gesloten

Dien een vernieuwend projectvoorstel in om de implementatie van CCUS te versnellen. CCUS staat voor: CO2 afvang, opslag en hergebruik.

Het acroniem ACT staat voor 'Accelerating CCUS Technologies'. De tender ERA-NET ACT II  was open van 1 oktober 2018 t/m 5 maart 2019. Uw prepoposal moet wel zijn goedgekeurd om voor deze tender in aanmerking te komen. De 'preproposal' moest u vóór 12 september 2018 indienen bij het ACT Call Secretariat.

Budget

Subsidiebudget ERA-NET Energiecall ACT

ProjectSubsidieplafond 2018/2019
Tender ERA-NET Energiecall ACT€ 4 miljoen (Nederlandse partners)

 

De subsidie is maximaal € 1.500.000 voor de Nederlandse deelnemers binnen een project.

Voorwaarden

Wat voor projecten komen in aanmerking voor subsidie en wat zijn de voorwaarden en criteria? U vindt ze op de pagina's:

Verder zijn de voorwaarden zoals genoemd in de internationale Call tekst van toepassing (zie onderstaande download). Kijk ook op www.act-ccs.eu voor meer informatie.
 

Aanvragen

U kon de subsidie ERA-NET Energiecall ACT van 1 oktober 2018 tot en met 5 maart 2019 aanvragen via mijn.rvo.nl. U vindt hier alle informatie en formulieren die u nodig hebt om uw aanvraag voor te bereiden en in te dienen.

Lever een volledig ingevuld begrotingsformulier aan samen met het 'Full Proposal' dat u uiterlijk 1 maart 2019, 13.00 uur CET indient bij het ACT Call Secretariat. Voor uw aanvraag heeft u eHerkenning (bedrijven) of DigiD (particulieren) nodig.