Service menu right

Eureka: cluster Euripides2 voor smart electronic systems

26-08-2020

Euripides2 is een EUREKA-clusterinitiatief dat de ontwikkeling van nieuwe producten, processen en diensten bevordert door gebruik te maken van geïntegreerde intelligente systemen op basis van microtechnologie.

Euripides2 stimuleert iedere organisatie die zich bezighoudt met onderzoek naar technologie én applicaties. Euripides2-projecten richten zich op een breed scala aan geavanceerde elektronische systemen gebaseerd op miniaturisering, laag energieverbruik, connectiviteit met micro- en nanotechnologieën, interconnects en verpakking. De resultaten worden toegepast in verschillende sectoren, zoals biomedisch, transport, lucht- en ruimtevaart, energie, telecommunicatie, industriële procescontrole, multimedia en e-commerce.

Projectselectie en evaluatie

Om in aanmerking te komen voor een Euripides2-label is er een uitgebreide projectselectie en -evaluatie met verschillende fasen. Eerst dient u een Project Outline (PO-fase) in bij het Euripides2 in Parijs. Bij voldoende kwaliteit volgt een uitnodiging voor het indienen van een Full Proposal (FP-fase). Bij een positieve evaluatie van het Full Proposal ontvangt het project het Euripides2-label.

Budget

In Nederland is er voor Euripides2-projecten in principe geen budget beschikbaar. In 2019 voert Euripides2 wel een gezamenlijke call uit met het Eurekacluster PENTA. Voor PENTA-projecten is er via de Internationaal Innoveren-tender voor PENTA-projecten wel budget beschikbaar. Dus Nederlandse deelnemers in een Euripides2-project dat een co-label van PENTA heeft, kunnen wel gesubsidieerd worden.

Het budget voor de Internationaal Innoveren-tender voor PENTA-projecten van 2019 is € 10 miljoen. Het maximale budget per Nederlands consortium is € 4 miljoen. Bedrijven krijgen 35% subsidie voor hun onderzoeksactiviteiten en 25% voor ontwikkelingsactiviteiten. Het mkb krijgt een top-up van 10% en kennisinstellingen krijgen 50% subsidie voor hun onderzoeksactiviteiten.

Wanneer dient u in?

De gezamenlijke Euripides2/PENTA Call van 2019 heeft een sluitingsdatum voor de PO’s van 1 maart 2019. De sluitingsdatum voor de FPP’s is 21 mei 2019. De Internationaal Innoveren-tender voor PENTA-projecten opent op 2 mei 2019 en sluit op 23 mei 2019. Meer informatie over de voortgang van deze call vindt u op de website van Euripides2.

Meer informatie

Heeft u vragen over deelname aan het programma? Dan kunt u terecht bij de adviseurs van Team IRIS van RVO.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.