Eureka-netwerken en programma's | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Eureka-netwerken en programma's

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) ondersteunt de calls van de clusters ITEA en PENTA en de 'gezamenlijke' AI Cluster call. De AI Cluster call is een samenwerking van de hieronder genoemde clusters. Voor de afzonderlijke calls van Celtic Plus, Euripides, Eurogia en Pro-factory-plus heeft het ministerie van EZK geen budget gereserveerd.

De netwerken en programma's

Europees strategisch onderzoeksprogramma voor de ontwikkeling en toepassing van kunstmatige intelligentie. Het gaat om marktgericht/toegepast onderzoek.

Europees strategisch onderzoeksprogramma voor de ontwikkeling van software intensieve systemen en diensten. Het gaat om marktgericht/toegepast onderzoek.

PENTA biedt ondersteuning aan bedrijven die in Europees verband samenwerken aan micro- of nano-elektronicatoepassingen. De focus ligt op automotive, gezondheidszorg of productietechnologieën.

Het internationale programma Celtic-Plus heeft als doel de mondiale concurrentiekracht van de Europese telecommunicatie-industrie te versterken.

Euripides² is een EUREKA-clusterinitiatief dat de ontwikkeling van nieuwe producten, processen en diensten bevordert door gebruik te maken van geïntegreerde intelligente systemen op basis van microtechnologie.

Programma dat vanuit de industrie van onderaf oplossingen steunt voor alle onderdelen van de energiemarkt. Van hernieuwbare energie tot vermindering van de ecologische voetafdruk van fossiele brandstoffen en verbeterde doelmatigheid.

Pro-factory-plus is het netwerk voor de Europese maakindustrie. Het streeft ernaar het industriële concurentievermogen te vergroten door middel van R&D ondersteuning.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.