Eurostars R&D subsidie aanvragen RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Eurostars: subsidie internationale marktgerichte R&D

02-03-2021

Bent u mkb-ondernemer in de high tech onderzoeks- en ontwikkelingssector? Werkt u daarbij samen met partners in andere landen? Maak gebruik van Eurostars. Met deze subsidie wordt snellere ontwikkeling en groei van kleine bedrijven gestimuleerd.

Bekijk voor een korte uitleg het filmpje van het Eureka-netwerk.

Aanvragen

Eurostars call 15

De 15e en laatste internationale Eurostars 2-call sloot op 4 februari 2021. Het Eureka secretariaat communiceert de uitslag hiervan begin mei 2021. Alleen internationaal goedgekeurde voorstellen kunnen in Nederland voor financiering in aanmerking komen. Hiervoor is een aanvullende subsidieaanvraag bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nodig. aar verwachting wordt de Nederlandse regeling begin juni 2021 opengesteld. De definitieve openstellingstermijn en het budget worden in de Staatscourant gepubliceerd.

Eurostars-3

Daarnaast wordt er gewerkt aan een vervolgprogramma. Een eerste openstelling onder het nieuwe Eurostars-3 programma verwachten wij niet voor de zomer van 2021. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen hierover? Meld u dan aan als geïnteresseerde in het nieuwe Eurostars-programma. Als er meer informatie bekend is, informeren wij u hierover.

Team IRIS helpt u op weg

Internationale samenwerking kan lastig zijn. Heeft u vragen over uw projectidee? Neem dan contact op met de adviseur in uw technologiegebied, of leg uw projectidee voor aan RVO.nl. Team IRIS helpt u graag op weg.

Voortgang en afronding Eurostarsprojecten

Voert u een Eurostarsproject uit of wilt u een Eurostarsproject afronden? Op de pagina Voortgang en afronding Eurostarsprojecten vindt u meer informatie.

Eurostars in de praktijk

Op de Eurostars website van de EU vindt u nog meer Eurostars succesverhalen met Nederlandse partners.
Op Volg innovatie kunt u inzien welke bedrijven financiële ondersteuning hebben gekregen vanuit het Eurostarsprogramma.

Wetten en regels

Voor Eurostars geldt de Regeling nationale EZ-subsidies.

Achtergrond Eurostars

Eurostars is een Europees innovatieprogramma en een initiatief van EUREKA en de Europese Commissie. Eurostars geeft projecten financiële ondersteuning via de nationale overheid van ieder deelnemend land. Het subsidiebedrag hangt af van de projectactiviteiten, de aard van de deelnemers en het land waarin men gevestigd is.

Eurostars helpt (kleine) bedrijven om marktgerichte technologische ontwikkeling uit te voeren. Eurostars wil de time-to-market van deze nieuwe technologieën verkorten en de technische risico’s verkleinen. Kleine bedrijven kunnen zich daardoor sneller ontwikkelen en groeien. Ook andere organisaties kunnen, onder voorwaarden, deelnemen aan Eurostarsprojecten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.