Service menu right

Eurostars: subsidie internationale marktgerichte R&D

30-11-2020

Bent u mkb-ondernemer in de high tech onderzoeks- en ontwikkelingssector? Werkt u daarbij samen met partners in andere landen? Maak gebruik van Eurostars. Met deze subsidie wordt snellere ontwikkeling en groei van kleine bedrijven gestimuleerd.

Bekijk voor een korte uitleg het filmpje van het Eureka-netwerk.

Aanvragen

Het Eurostars 2-programma eindigt in 2020. Er wordt hard gewerkt aan een vervolgprogramma, maar het is onwaarschijnlijk dat een eerste openstelling onder het nieuwe Eurostars-3 programma nog voor de zomer 2021 gerealiseerd kan worden. Om continuïteit in het programma te borgen, werken de Europese Commissie en het Eurekanetwerk aan een aanvullende Eurostars-2-oproep. Als deze wordt goedgekeurd, dan opent de oproep in december 2020, met een indieningsdeadline op 4 februari 2021.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen hierover en een vervolgprogramma? Meld u dan aan als geïnteresseerde in het nieuwe Eurostars-programma (Eurostars 3) en calls in 2021. Wanneer er meer informatie is, wordt dit bekend gemaakt.

Let op

Heeft u een internationaal voorstel ingediend in de 14e call van Eurostars (sluitingsdatum 3 september 2020), dan ontvangt u na 26 november 2020 bericht van het Eurostars-secretariaat in Brussel. U hoort dan of de internationale jury uw voorstel heeft goedgekeurd. Alleen goedgekeurde projectvoorstellen kunnen in aanmerking komen voor subsidie in Nederland. U moet hiervoor een subsidieaanvraag indienen bij RVO. De Nederlandse regeling zal waarschijnlijk 15 december 2020 worden opgesteld en op 13 januari 2021 sluiten. Let op, dit is een verwachting. De officiële indieningstermijn zal in de Staatscourant gepubliceerd worden.

Team IRIS helpt u op weg

Internationale samenwerking kan lastig zijn. Heeft u vragen over uw projectidee? Neem dan contact op met de adviseur in uw technologiegebied, of leg uw projectidee voor aan RVO.nl. Team IRIS helpt u graag op weg.

Voortgang en afronding Eurostarsprojecten

Voert u een Eurostarsproject uit of wilt u een Eurostarsproject afronden? Op de pagina Voortgang en afronding Eurostarsprojecten vindt u meer informatie.

Eurostars in de praktijk

Op de Eurostars website van de EU vindt u nog meer Eurostars succesverhalen met Nederlandse partners.
Op Volg innovatie kunt u inzien welke bedrijven financiële ondersteuning hebben gekregen vanuit het Eurostarsprogramma.

Wetten en regels

Voor Eurostars geldt de Regeling nationale EZ-subsidies.

Achtergrond Eurostars

Eurostars is een Europees innovatieprogramma en een initiatief van EUREKA en de Europese Commissie. Eurostars geeft projecten financiële ondersteuning via de nationale overheid van ieder deelnemend land. Het subsidiebedrag hangt af van de projectactiviteiten, de aard van de deelnemers en het land waarin men gevestigd is.

Eurostars helpt (kleine) bedrijven om marktgerichte technologische ontwikkeling uit te voeren. Eurostars wil de time-to-market van deze nieuwe technologieën verkorten en de technische risico’s verkleinen. Kleine bedrijven kunnen zich daardoor sneller ontwikkelen en groeien. Ook andere organisaties kunnen, onder voorwaarden, deelnemen aan Eurostarsprojecten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.