Fonds Verantwoord Ondernemen (FVO) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Fonds Verantwoord Ondernemen (FVO)

17-12-2020

Bent u een Nederlandse ondernemer? En wilt u meer internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) met uw onderneming? Dan kunt u samen met maatschappelijke organisaties de risico’s en misstanden aanpakken in uw waardeketen. Het Fonds Verantwoord Ondernemen (FVO) ondersteunt u daarbij. Ook helpt FVO maatschappelijke organisaties bij het uitvoeren van IMVO-convenanten waar zij partij bij zijn.

2 Soorten ondersteuning

FVO biedt 2 soorten ondersteuning die we Pijler 1 en Pijler 2 noemen:

1. FVO samenwerkingsverbanden (Pijler 1)

FVO Pijler 1 helpt samenwerkingsverbanden van (Nederlandse) ondernemingen en maatschappelijke organisaties, met het opzetten van multistakeholder-projecten om IMVO-risico’s of -misstanden in internationale waardeketen(s) aan te pakken.

Deze ondernemingen willen hun waardeketen(s) verduurzamen in 1 of meer productielanden en richten zich op 1 of meer thema’s van de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen zoals mensenrechten, arbeidsrechten en milieu. De OESO-richtlijnen zijn MVO-standaarden voor ondernemers die actief zijn in het buitenland.

Lees meer op de informatiepagina FVO samenwerkingsverbanden (Pijler 1).

2. FVO IMVO-convenanten (Pijler 2)

FVO Pijler 2 biedt financiële ondersteuning aan maatschappelijke organisaties bij de uitvoering van IMVO-convenanten. Deze organisaties willen hun expertise en netwerk inzetten om ondernemingen te helpen met het verduurzamen van hun waardeketen.

De Nederlandse overheid heeft met Nederlandse bedrijfssectoren en maatschappelijke organisaties IMVO-convenanten afgesloten. Hierin staan afspraken over maatschappelijk verantwoord ondernemen hun waardeketen.

Lees meer op de informatiepagina FVO IMVO-convenanten  (Pijler 2).

Bekijk ook de richtlijnen voor internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) op de pagina MVO-richtlijnen bij de FVO-regeling.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert het Fonds Verantwoord Ondernemen (FVO) uit in opdracht van de minister van Buitenlandse Zaken en de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.