Service menu right

Stappenplan FVO Pijler 1

Tijdelijk gesloten

Wilt u subsidie aanvragen voor het Fonds Verantwoord Ondernemen (FVO)? Dan doorloopt u 3 stappen die elkaar opvolgen. Heeft uw bedrijf zelf al stappen gezet? Dan kunt u in overleg met ons de 2e stap eventueel overslaan.

Deze regeling is tijdelijk gesloten. U kunt nu niet aanvragen.

Schema met fasen Fonds Verantwoord Ondernemen

 

1. Oriëntatie en subsidieaanvraag

 • U vraagt een vrijblijvend gesprek aan met een RVO-adviseur over een mogelijke aanvraag. Dat kan via fvo@rvo.nl of 088 042 42 42.
 • U vult na het gesprek de verplichte quickscan in en krijgt van ons advies over uw vervolgstap. Met een quickscan-advies kunt u verder naar de volgende fase.
 • U analyseert de IMVO-risico's of -misstanden in uw waardeketen. En u maakt een analyse van bedrijfsinterne processen die misschien bijdragen aan IMVO-risico's of -misstanden. Dit noemen we de risicobeoordeling.
 • Aan het einde van deze fase kunt u subsidie aanvragen voor Lokaal of regionaal impact-onderzoek (project A) en/of Implementatie (project B).

2. Impact-onderzoek (project A)

Na de risicobeoordeling uit stap 1 (de Oriëntatie), start u een verdiepend onderzoek naar IMVO-risico's of -misstanden op locatie en in de onderneming(en):

 • Stakeholderanalyse: u onderzoekt welke kwetsbare groepen geraakt worden en welke andere partijen en stakeholders betrokken zijn.
 • Onderzoek in de keten: u bekijkt uw waardeketen op IMVO-risico's of -misstanden.
 • Onderzoek oorzaken IMVO-risico's of -misstanden: u onderzoekt de achterliggende oorzaken van mogelijke IMVO-risico's of -misstanden.
 • Bedrijfsverbinding: u analyseert uw interne bedrijfsprocessen en bepaalt in welke mate deze de IMVO-risico's of -misstanden tegengaan.

3. Implementatie (project B)

Als het Impact-onderzoek (project A) klaar is, start u met uw activiteiten om IMVO-risico's of -misstanden aan te pakken. En u versterkt de 'due diligence'-maatregelen in uw eigen onderneming.

Uitvoering maatregelen (project B)

Om IMVO-risico's of -misstanden tegen te gaan en te voorkomen, zorgt u voor:
 • lokale implementatie: uitvoering van maatregelen; en
 • Interne implementatie: uitvoering van interne maatregelen binnen uw bedrijf

Structurele inbedding (project B)

 • Lokale of regionale monitoring: u volgt de impact van de maatregelen en stuurt eventueel bij.
 • Interne monitoring: u volgt de impact van de maatregelen in uw bedrijf en stuurt eventueel bij.
 • Transparantie: u informeert uw klanten en stakeholders over hoe uw bedrijf de risico's op IMVO-misstanden in uw keten aanpakt.

Aan het einde van deze fase levert u de eindrapportage op. U geeft aan wat u met het FVO-project heeft bereikt en hoe u zorgt dat de maatregelen goed blijven werken, ook na afloop van het project.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.