Garantie Ondernemingsfinanciering uitbraak coronavirus (GO-C) aanvragen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Garantie Ondernemingsfinanciering uitbraak coronavirus (GO-C)

01-01-2021

Heeft u krediet nodig maar krijgt u vanwege de coronacrisis op dit moment niet eenvoudig een banklening? De overheid maakt dit makkelijker met de specifieke faciliteit die beschikbaar is als gevolg van de coronacrisis: de Garantie Ondernemingsfinanciering corona (GO-C). Uw bank kan 80% of 90% Staatsgarantie krijgen op middelgrote en grote leningen en verkleint daarmee haar risico.

Doel

De GO-C houdt kredietstromen op gang zodat ondernemers kunnen blijven ondernemen.

Voor ondernemers

De GO-C regeling is voor ondernemers die krediet nodig hebben. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om financiering voor liquiditeit veroorzaakt door corona voor elkaar te krijgen die anders niet mogelijk was geweest. De regeling is voor (middel)grote ondernemingen met substantiële activiteiten in Nederland en voor ondernemers in Bonaire, Sint Eustatius of Saba. Lees meer over deelnemen als ondernemer.

Voor financiers

Als financier kunnen kredietinstellingen deelnemen die het bedrijf van bank mogen uitoefenen in een lidstaat van de Europese Unie. Lees meer over deelnemen als financier.

RVO is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Staatsgarantie

Door de GO-C kunnen banken een 80% of 90% staatsgarantie krijgen op middelgrote en grote leningen. Het percentage staatsgarantie is afhankelijk van de omzet van de onderneming. Leningen van maximaal € 150 miljoen zijn tot maximaal € 135 miljoen gegarandeerd.

Die staatsgarantie verkleint het risico voor banken op te verstrekken liquiditeitsfinanciering als gevolg van corona en vergroot hun mogelijkheden om geld uit te lenen.

Budget

Voor 2021 is een budget van € 2,5 miljard (voor GO en GO-C samen) beschikbaar.

Aanvragen

De regeling zou oorspronkelijk sluiten op 15 december 2020, maar de openstelling is verlengd tot 30 juni 2021. Financiers kunnen hun garantieaanvraag tot 15 juni 2021, 17:00 uur indienen bij RVO.

Voor een financiering met overheidsgarantie onder de regeling GO-C kan een onderneming zich wenden tot één van de tot de GO-C regeling toegelaten banken. Lees meer over het aanvraagproces.

Wet- en regelgeving

Raadpleeg de officieel gepubliceerde tekst van de GO-C op wetten.overheid.nl.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de GO-C regeling? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.
 
 
RVO voert de GO-C uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De Nederlandse overheid verwacht van ondernemingen dat ze bij hun bedrijfsactiviteiten rekening houden met mens, milieu en maatschappij in lijn met internationale OESO-richtlijnen en mensenrechtenverdragen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.