Informatie voor telers | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Informatie voor telers

05-01-2021

Wilt u uw positie op de afzetmarkt versterken? Maak dan gebruik van subsidie via de Marktordening Groenten en Fruit (GGF).

U moet zich hiervoor aansluiten bij een erkende producentenorganisatie (PO).

Voordelen aansluiting PO

De GGF-regeling geeft leden van een erkende PO een uitzonderingspositie op de regels van de Mededingingswet. Daarnaast stelt de EU subsidie beschikbaar via deze regeling.

Gezamenlijk subsidie aanvragen

U kunt niet individueel subsidie aanvragen. Aanvragen kan alleen via het lidmaatschap van een erkende producentenorganisatie. Die PO krijgt de regie over de afzet van uw producten.

Via uw organisatie kunnen telers gezamenlijk subsidie krijgen voor een reeks maatregelen. Daar staat tegenover dat u aan bepaalde verplichtingen moet voldoen. Als u zich daar niet aan houdt, dan zet u de erkenning van de PO op het spel. Dit heeft consequenties voor uitbetaling van de GGF-subsidie. U moet dan mogelijk eerder betaalde subsidies terugbetalen.

Lees meer op onze pagina GMO Groenten en fruit.

Erkende producentenorganisaties

Wilt u ook gebruikmaken van GGF-subsidie? Meldt u zich dan aan bij een van de erkende producentenorganisaties in de bijlage.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.