Service menu right

Hernieuwbare Energie

Bent u bezig met vernieuwende projecten die leiden tot (aanvullende) duurzame energieproductie in 2030? Mogelijk kunt u gebruikmaken van de subsidie Hernieuwbare Energie. 

De subsidie Hernieuwbare Energie heeft als doel om de energiedoelstellingen voor minder kosten te behalen met innovatieve projecten. Dit moet leiden tot een besparing op de toekomstige uitgaven aan subsidies voor de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De besparing van een project moet groter zijn dan de subsidie die voor het project aangevraagd wordt.

U kunt subsidie aanvragen van 1 april 2019 09:00 uur t/m 31 maart 2020 17:00 uur.

Budget

De tender Hernieuwbare Energie aanvragen is open t/m 31 maart 2020. Het subsidieplafond voor 2019 is € 50 miljoen.

Budgetoverzicht Hernieuwbare Energie 2019

ProgrammalijnPeildatumBudgetVerleendIn behandelingBeschikbaar
Hernieuwbare Energie24-02-2020€ 50.000.000€ 28.800.096€ 32.521.658€ 0*

*Het budget is overtekend, maar het is mogelijk dat niet alle ingediende aanvragen gehonoreerd worden.

Aanvragen

  • U kunt de subsidie Hernieuwbare energie van 1 april 2019 tot 31 maart 2020, 17:00 uur aanvragen via mijn.rvo.nl. Hieronder vindt u hieronder de formulieren om uw aanvraag voor te bereiden.
  • Voor uw aanvraag heeft u eHerkenning (bedrijven) of DigiD (particulieren) nodig.

Onderbouwing Hernieuwbare energieprojecten

Als u subsidie aanvraagt, moet u onderbouwen dat uw project of vervolgprojecten uiterlijk in 2030 leiden tot (aanvullende) duurzame energieproductie. De instructies vindt u in het Model projectplan met de rekenmodellen op mijn.rvo.nl.

LET OP: Dien uw aanvraag op tijd in. Als wij uw aanvraag te laat ontvangen of uw aanvraag niet compleet is, wijzen wij die af. Het tijdstip van ontvangst op de servers van RVO.nl is leidend. Houd er ook rekening mee dat digitale post vertraagd kan aankomen.

Projectidee toetsen

Laat uw projectidee toetsen zodat u de definitieve subsidieaanvraag voor een Subsidie energie-innovatie kunt doen. Als dat van toepassing is, wijzen we u op andere subsidies die mogelijk interessant zijn.

Projectbeheer

Voert u al een project uit onder de subsidie Hernieuwbare energie? Op mijn.rvo.nl kunt u een voortgangsrapportage of projectwijziging indienen of een vaststelling aanvragen.