Service menu right

De Europese Commissie over Horizon 2020

Bekijk onderstaande films om te horen hoe de EC het Zevende Kaderprogramma heeft ervaren, hoe Horizon 2020 verbeteringen gaat bieden en welke tips er zijn voor deelnemers aan het grootste internationale onderzoeksprogramma van Europa.

Op 12 november 2013 was het startevenement voor Horizon 2020 in de Amsterdamse RAI. Vanuit Brussel was de Europese Commissie vertegenwoordigd door directeur-generaal Robert-Jan Smits van DG Research.

Hoe kijkt de EC terug op KP7?
Dit zijn de ervaringen van de Europese Commissie met het Zevende Kaderprogramma. Hier vindt u een beknopt overzicht van successen en aandachtspunten.
 
Wat zijn de successen van KP7?
In verschillende onderzoeksgebieden geeft de Europese Commissie voorbeelden van resultaten uit het gefinancierde onderzoek.
 
Waarom investeert Europa in innovatie?
Er is een goede reden dat de Europese Commissie flink investeert in onderzoek. Hier volgen de drie belangrijkste redenen.
 
Wat is de meerwaarde van internationaal onderzoek?
De Europese onderzoeksprogramma’s zijn voor veel organisaties een belangrijke financieringsbron voor het doen van onderzoek. Naast deze financiële ondersteuning reiken de voordelen veel verder.
 
Wat wordt gedaan om de deelname van de industrie te versterken?
De deelname van de industrie in het internationale onderzoek is de afgelopen jaren afgenomen. Er zijn belangrijke veranderingen in Horizon 2020 om deze trend tegen te gaan.
 
Wat zijn tips voor het mkb om deel te nemen in Horizon 2020?
Middelgrote en kleine bedrijven ervaren de toegang tot Europese onderzoeksprogramma’s als lastig. De Europese Commissie geeft tips voor het mkb om hun deelname te versterken.
 
Hoe is het programma eigenlijk tot stand gekomen?
Horizon 2020 is een omvangrijk onderzoeksprogramma. Een beknopt overzicht van betrokken partijen die advies hebben gegeven voor een nieuw effectief Europees programma.
 
Hoe kan ik me voorbereiden op Horizon 2020?
Een voorstel indienen in Horizon 2020 vraagt om een weloverwogen keuze. Het schrijven van een voorstel kost tijd. Een opsomming van enkele van de belangrijkste aandachtspunten.
 
Wat zijn de belangrijkste veranderingen tussen KP7 en H2020?
Er is goed gekeken naar knelpunten in het Zevende Kaderprogramma. Dat heeft geleid tot een aantal belangrijke veranderingen, waardoor meedoen aan internationaal onderzoek makkelijker moet worden voor deelnemers.
 
Hoe kijkt de Europese Commissie aan tegen het Nederlandse onderzoek?
De Europese Commissie is lovend over het Nederlandse onderzoeksveld, maar geeft ook advies aan de Nederlandse overheid om innovatie op hetzelfde hoge peil te houden.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.