Horizon 2020: eerste kennismaking | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Horizon 2020: eerste kennismaking

Gesloten
01-09-2020

Kent u Horizon2020 nog niet goed of wilt u inspiratie putten uit praktijkvoorbeelden?

Horizon 2020 loopt sinds 1 januari 2014 en is de opvolger van het Zevende Kaderprogramma (KP7).

Oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

Met Horizon 2020 willen de Europese Commissie en de Nederlandse overheid wetenschap en innovatie stimuleren in het bedrijfsleven en de academische wereld. Zo kunnen zij het concurrentievermogen van Europa vergroten.

Daarnaast willen zij het bedrijfsleven en de academische wereld uitdagen om samen oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken die in heel Europa spelen. Bijvoorbeeld voor klimaatverandering, vergrijzing, voedselveiligheid en betaalbare duurzame energie.

Wilt u meer weten over dit programma en uw kansen op deelname vergroten? Bekijk dan het filmpje 'Wat kan Horizon 2020 voor u betekenen?'

Bekijk ook de Horizon 2020 website van de Europese Commissie, check de online handleiding of neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.

Ondersteuning door Team IRIS

U kunt bij RVO.nl, team IRIS terecht voor:

  • Advies over het schrijven en indienen van een voorstel
  • Tips en tricks voor het schrijven van een voorstel
  • Feedback krijgen op uw voorstel
  • Training en informatie

Mkb en Horizon 2020

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) speelt een belangrijke rol in Horizon 2020. Mkb-bedrijven zijn snel en flexibel. Dat stelt hen in staat om kennis te benutten, niches te vinden en innovaties naar de markt te brengen. Lees meer over mkb en Horizon 2020

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.