European Research Area Network (ERA-NET) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

European Research Area Network (ERA-NET)

Gesloten
02-06-2020

Het European Research Area Network (ERA-NET) is een instrument voor onderzoek en innovatie van de Europese Commissie binnen het kaderprogramma Horizon 2020.

Doel van een ERA-NET is afstemming van nationale onderzoeksprogramma’s tussen lidstaten en het stimuleren van de samenwerking tussen nationale onderzoeksorganisaties en onderzoekfinanciers (publieke samenwerking).

Organisaties die interesse hebben om deel te nemen aan een oproep voor onderzoeksprojecten (call) van een ERA-NET kunnen samen met organisaties uit andere deelnemende landen een internationaal consortium vormen. Zo’n consortium dient dan een projectvoorstel in bij het betreffende ERA-NET.

Hoe kan ik deelnemen?

Budget

Per ERA-NET stelt de Europese Commissie € 5 miljoen beschikbaar. De lidstaten verdubbelen dat bedrag vaak. Het maximum projectbudget verschilt per oproep (call), evenals de voorwaarden en de indieningstermijnen. De Europese Commissie subsidieert maximaal een derde van een project (action).

De looptijd van een ERA-NET is maximaal 5 jaar. Onderzoeksprojecten die binnen de call van een ERA-NET zijn gehonoreerd, moeten ook binnen de looptijd van het ERA-Net worden afgerond.

Overzicht ERA-NETten

Bekijk een overzicht van ERA-NETten onder het 7e kaderprogramma en een overzicht van de lopende ERA-NETten op het gebied van bio-economie, inclusief de indieningstermijnen en de Nederlandse budgetten.

Tender Solar ERA-NET

Van 10 december 2018 t/m 18 februari 2019 was de tender Solar ERA-NET - Cofund II 2018 open. Bedrijven en organisaties konden een innovatief projectvoorstel indienen ter versterking van de Europese zonne-energiesector. 

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.