Horizon 2020: Excellentie verspreiden, participatie stimuleren | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Horizon 2020: Excellentie verspreiden, participatie stimuleren

Gesloten
28-08-2020

Wilt u samen met een internationaal consortium van partners uit verschillende Europese landen kennisuitwisseling bij onderzoeksinstituten versterken of een Centre of Excellence opzetten? Bekijk de mogelijkheden van het horizontale programma 'Excellentie verspreiden en participatie stimuleren' (Spreading excellence and Widening Participation, SEWP) in Horizon 2020.

De regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

Achtergrond

Met dit programma wil de Europese Commissie alle lidstaten maximaal betrekken bij het Horizon 2020-programma. Dit gebeurt onder andere door zeer goed presterende onderzoeksinstituten te koppelen aan minder goed presterende onderzoeksinstituten voor kennisuitwisseling en trainingssessies (Twinning). Ook kunnen ze samen een Centre of Excellence opzetten of verbeteren (Teaming).

Budget

Het budget bedraagt bijna € 109 miljoen voor 2018 en € 147 miljoen voor 2019. De looptijd en de budget verschillen per aanvraag enorm. Dit hangt af van het doel van de oproep (call).

De precieze budgetten vindt u in het Spreading Excellence and Widening Participation werkprogramma.

Voorwaarden

Voor de calls binnen het Spreading Excellence and Widening Participation programma gelden andere voorwaarden dan bijvoorbeeld voor de Maatschappelijke Uitdagingen (Societal Challenges). Wat wel overeenkomt is dat u samen met een internationaal consortium van partners uit verschillende Europese landen indient.

In het geval van Spreading Excellence and Widening Participation voert het widening land de coördinatie uit. Iedere organisatie die actief is in onderzoek, technologische ontwikkeling of innovatie kan deelnemen. Alle Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstellingen zijn actief op dit onderwerp. Ook bedrijven en andere organisaties kunnen deelnemen. Veel gestelde vragen zijn te vinden op de WIDE_net website.

Publicaties

Alle openstaande onderwerpen (topics) vindt u in het Spreading Excellence and Widening Participation werkprogramma en op de deelnemersportaal (Participant Portal).

Meer weten?

Wilt u meer tips? Of wilt u dat we uw voorstel meelezen en van feedback voorzien, neem dan contact op met Team IRIS  van RVO.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.