Horizon 2020: Wetenschap met en voor de samenleving | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Horizon 2020: Wetenschap met en voor de samenleving

Gesloten
28-08-2020

Doet u maatschappelijk verantwoord onderzoek in een samenwerkingsverband? Kijk of u subsidie kunt krijgen uit het programma Wetenschap met en voor de Samenleving (Science with and for Society, SwafS). Dit stimuleert effectieve samenwerking tussen wetenschap en samenleving. Ook wordt nieuw talent geworven en is wetenschappelijke excellentie te koppelen aan sociaal bewustzijn en verantwoordelijkheid.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

Sleutelbegrippen

De Europese Commissie stelt het begrip maatschappelijk verantwoord onderzoek en innoveren (Responsible Research & Innovation (RRI)) centraal. Binnen RRI zijn er de volgende 5 sleutelbegrippen:

  • ethische wetenschap
  • toenemende diversiteit in het wetenschappelijk personeel
  • vergroten van de toegankelijkheid van de wetenschap
  • vergroten van publieke betrokkenheid bij wetenschap en innovatie
  • bevorderen van wetenschapsonderwijs

Budget

Het budget bedraagt € 63,5 miljoen voor 2018 en € 62,5 miljoen voor 2019. Per aanvraag kan meestal een bedrag van tussen de € 1,5 en 3 miljoen worden aangevraagd. Projecten lopen gemiddeld 2 tot 5 jaar. De precieze budgetten vindt u in het werkprogramma Wetenschap met en voor de samenleving (Science with and for Society).

Voorwaarden

In de meeste gevallen dient u uw voorstel in samen met een internationaal consortium van minimaal 3 partners uit 3 verschillende Europese landen. Iedere organisatie die actief is in onderzoek, technologische ontwikkeling of innovatie kan deelnemen. Alle Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstellingen zijn actief op dit onderwerp. Ook bedrijven en andere organisaties kunnen deelnemen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Wetenschap met en voor de samenleving (SwafS) in Horizon2020? Dan vindt u hieronder mogelijk voor u interessante informatie:

Samenwerkingspartner vinden (partner search)

Het netwerk van nationale contactpunten voor SwafS in Horizon 2020, SiS.net, organiseert jaarlijks samen met de Europese commissie netwerkbijeenkomsten (brokerage events) voor alle belangstellenden.

Beleidsnota's (policy briefs)

Zoekt u beleidsachtergronden of inspiratie? Het netwerk van SiS.net schreef verschillende beleidsnota's over onderwerpen die passen binnen SwafS.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.