Service menu right

Eco-innovatie in Horizon 2020

Bent u actief op het gebied van eco-innovatie? Bekijk welke kansen Horizon 2020 voor u biedt.

De meeste onderwerpen vindt u in het werkprogramma van maatschappelijke uitdaging 5: Klimaatactie, milieu, efficient gebruik van hulpmiddelen en grondstoffen (Climate Action, Environment, Resource Efficiency and Raw Materials)

Ook kunt u het werkprogramma van dwarsdoorlopende activiteiten (focusgebieden; focus areas) raadplegen of de oproep onder het mkb-instrument 11 (SMEInst-11): "het potentieel stimuleren van mkb op het gebied van Klimaatactie, milieu, efficient gebruik van hulpmiddelen en grondstoffen". 

Binnen het werkprogramma van maatschappelijke uitdaging 5 zijn ook nog andere calls die inhoudelijk aansluiten op het 'oude' CIP Eco-Innovation programma.

Heeft u een een projectidee dat mogelijk past binnen één van de eco-innovatieve Horizon 2020 calls? Laat uw idee dan toetsen door RVO.nl. Download het projectidee-formulier (het Word-document), vul het in en mail het naar het e-mailadres horizon.environment@rvo.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Europese Commissie

Meer informatie over Eco-innovation vindt u op de website van de Europese Commissie. Bekijk in de database van Eco-Innovation in welke toegekende projecten ook Nederlandse partijen hebben deelgenomen.

Download: