Service menu right

Eco-innovatie in Horizon 2020

30-09-2019

Bent u actief op het gebied van eco-innovatie? Bekijk welke kansen Horizon 2020 voor u biedt.

De meeste onderwerpen vindt u in het werkprogramma van maatschappelijke uitdaging 5: Klimaatactie, milieu, efficient gebruik van hulpmiddelen en grondstoffen (Climate Action, Environment, Resource Efficiency and Raw Materials)

Ook kunt u het werkprogramma van dwarsdoorlopende activiteiten (focusgebieden; focus areas) raadplegen of de oproep onder het mkb-instrument 11 (SMEInst-11): "het potentieel stimuleren van mkb op het gebied van Klimaatactie, milieu, efficient gebruik van hulpmiddelen en grondstoffen". 

Binnen het werkprogramma van maatschappelijke uitdaging 5 zijn ook nog andere calls die inhoudelijk aansluiten op het 'oude' CIP Eco-Innovation programma.

Heeft u een een projectidee dat mogelijk past binnen één van de eco-innovatieve Horizon 2020 calls? Laat uw idee dan toetsen door RVO.nl. Download het projectidee-formulier (het Word-document), vul het in en mail het naar het e-mailadres horizon.environment@rvo.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Europese Commissie

Meer informatie over Eco-innovation vindt u op de website van de Europese Commissie. Bekijk in de database van Eco-Innovation in welke toegekende projecten ook Nederlandse partijen hebben deelgenomen.

Download:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.