Horizon 2020: Fast Track to Innovation | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Horizon 2020: Fast Track to Innovation

Gesloten
03-08-2020

Werkt u samen met buitenlandse partijen aan een innovatief product, proces of dienst, maar heeft u versnelling nodig? Kijk of u in aanmerking komt voor FTI subsidie. Alle partijen moeten een duidelijke business-to-business of business-to-consumer case hebben en uw project moet binnen 3 jaar vanaf de start op de markt kunnen komen.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

Leiderschap

Een FTI-project moet bijdragen aan de algemene doelstellingen van Horizon 2020 (het versterken van het industriële leiderschap van het Europese bedrijfsleven en/of het bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke opgaven), maar kent verder geen vooraf bepaalde thema’s waaraan een project moet voldoen. De Europese Commissie hoopt dat zo meer bedrijven aan het programma mee gaan doen.

Sluitingsdata (cut off dates)

FTI werkt met een doorlopende oproep en het indienen van een projectvoorstel kan op ieder moment. Wel zijn er 3 sluitingsdata (cut off dates): momenten waarop alle dan ingediende voorstellen beoordeeld worden. De tijd tot het afsluiten van de subsidieovereenkomst (en daarmee de start van het project) is 6 maanden vanaf de sluitingsdatum (cut off date).

Voor 2020 zijn de sluitingsdata:

  • 19 februari
  • 9 juni
  • 27 oktober.

Budget

De maximale projectsubsidie is € 3 miljoen, maar de Europese Commissie ziet € 1 tot € 2 miljoen als de richtlijn. In 2020 is € 100 miljoen beschikbaar die gelijkelijk wordt verdeeld over de 3 oproepen (calls).

Voorwaarden

Uw project moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

Vereisten consortium

Europese samenwerking is een vereiste en het consortium moet minimaal 3 en maximaal 5 partners uit de EU-lidstaten of de geassocieerde landen bevatten. In dat consortium moet bedrijfsleven de meerderheid vormen, maar kennisinstellingen en publieke organisaties mogen wel meedoen. Binnen 3 jaar na de start van het project moet marktintroductie plaatsvinden.

Projectsubsidie

De beoordeling van projectaanvragen vindt plaats op 3 punten:

  • Impact: aanzienlijke sociaal-economische waardecreatie met een sterke business case
  • Excellentie: 'beyond the current state-of-the-art in its field'
  • Implementatie: de potentie van het team om doelen te bereiken
De kracht van het unieke karakter van een project en een sterke business case zijn leidend in de beoordeling.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.