Service menu right

Horizon 2020: Inclusieve, innovatieve en reflectieve samenlevingen

28-08-2020

Wilt u bijdragen aan oplossingen over verschillende maatschappelijke thema's, zodat Europa inclusiever, innovatiever en reflectiever wordt? Kijk of u, met buitenlandse partners, subsidie kunt krijgen voor onderzoek in de sociale- en geesteswetenschappen (SSH-onderzoek).

Er zijn 4 verschillende maatschappelijke thema’s:

  1. co-creatie tussen beleid, burgers en de private sector
  2. het ongedaan maken van allerlei ongelijkheid
  3. de positie van Europa binnen de wereld begrijpen en versterken
  4. reflecteren op gedeelde en verschillende geschiedenissen binnen Europa
Het programma heet voluit: Maatschappelijke uitdagingen 6: Europa in een veranderende wereld - inclusieve, innovatieve en reflectieve maatschappijen (Societal Challenge 6:Europe in a changing world - inclusive, innovative and reflective societies).

Budget

Het budget voor de periode 2014-2020 bedraagt ruim € 1,3 miljard.

JaarBudget
2018€ 125 miljoen
2019€ 143,9 miljoen


Per aanvraag kan meestal een bedrag van tussen de € 1 miljoen en € 3 miljoen worden aangevraagd. Projecten lopen gemiddeld 2 tot 5 jaar.

Voorwaarden

In de meeste gevallen dient u uw voorstel in samen met een internationaal consortium van minimaal 3 partners uit 3 verschillende Europese landen. Iedere organisatie die actief is in sociaal- en geesteswetenschappelijk onderzoek, technologische/sociale ontwikkeling of innovatie kan deelnemen. Ook bedrijven en andere organisaties kunnen deelnemen en zijn zeer welkom binnen verschillende onderwerpen.

De precieze voorwaarden vindt u in het werkprogramma van de maatschappelijke uitdaging 6 (Societal Challenge 6).

Aanvragen

Dien uw aanvraag in via het deelnemersportaal (Participant Portal) van de Europese Commissie. Voor uw aanvraag heeft u een ECAS account nodig die u via de Participant Portal aanvraagt.

Aanvraagproces

Het schrijven van een aanvraag kan makkelijk 6 maanden in beslag nemen: het bepalen van het juiste onderwerp (topic), het vinden van de juiste partners, het schrijven van het uiteindelijke voorstel. We raden aan om eerst ervaring op te doen binnen een Horizon2020 project voordat u zelf het coördinatorschap op zich neemt.

Lees hoe Team IRIS u hierbij kan ondersteunen.

Meer weten over SSH-onderzoek in Horizon 2020?

Projectpartners vinden (Partnersearch)

Via het Net4Society netwerk van National Contact Points worden Europabreed partnerverzoeken uitgewisseld binnen het partner search tool.

Research directory

Ook heeft het netwerk een Research Directory, hierin kunt u zoeken, maar u kunt ook zelf een profiel registreren.

Resultaten en rapporten

Zoekt u resultaten en rapporten van sociaal- en geesteswetenschappelijk onderzoek? Kijk dan op de website van de Europese Commissie voor een overzicht.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.