Horizon 2020: Slim, groen en geïntegreerd transport | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Horizon 2020: Slim, groen en geïntegreerd transport

Gesloten
11-01-2021

Ontwikkelt of onderzoekt u mobiliteit en bereikbaarheid binnen de EU, of milieuvriendelijk- of veilig transport? Kijk of u met uw internationale partners in aanmerking komt voor subsidie van het onderzoeksprogramma Smart, Green and Integrated Transport.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

Onderzoeksprogramma EU

De maatschappelijke uitdaging Slim, groen en geïntegreerd transport (Smart, Green and Integrated Transport) is een onderzoeksprogramma van de EU.

Het richt zich op:

 • Mobiliteit en bereikbaarheid binnen de EU.
 • Klimaat en milieuvriendelijk transport.
 • Veilig transport
 • De concurrentiekracht van de EU transportindustrie.

Het programma is met name interessant voor organisaties die unieke expertise of capaciteiten hebben en de ambitie om in Europa actief te zijn of dat al zijn.

Budget

Het budget voor de periode 2014-2020 bedraagt circa € 6 miljard. Er waren ieder jaar verschillende uitdagingen op verschillende onderwerpen.

Het programma is in de volgende onderdelen geknipt:

 1. Mobility for Growth
 2. Green Vehicle
 3. Automated Road Transport
 4. CleanSky2
 5. Shift2Rail
 6. Fuel Cells and Hydrogen
 7. The Single European Sky ATM Research (SESAR)

De laatstgenoemde 4 onderdelen zijn gezamenlijke ondernemingen (Joint Undertakings). Hierin werken industrie en EU samen aan onderzoek en ontwikkeling.

De budgetverdeling tussen de 7 onderdelen is hieronder aangegeven. De onderdelen Mobility for Growth, Green Vehicle en Automated Road Transport vormen samen de werkprogramma’s voor 'Smart, Green and Integrated Transport'.
Verdeling budget Smart Green and intergrated Transport
De budgetverdeling tussen de 7 onderdelen

Voorwaarden

De voorwaarden zijn in detail beschreven bij de verschillende oproepen (calls). Tenminste 3 organisaties uit 3 landen moesten een voorstel indienen. CleanSky2 is hier een uitzondering op. Hierin konden partijen zelfstandig een voorstel indienen.

De voorwaarden voor verschillende oproepen zijn te vinden op het deelnemersportaal (Participant Portal) van de Europese Commissie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit programma, neemt u dan contact op met het National Contact Point Transport. U vindt deze in het overzicht met NCP's.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.