Horizon 2020: Veilige Samenleving | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Horizon 2020: Veilige Samenleving

Gesloten
28-08-2020

Bent u bezig met technologie om misdaad en terrorisme te bestrijden of crisismanagement? Organisaties die internationaal samenwerken, kunnen hiervoor subsidie krijgen. Het doel is een veilige samenleving.

Het onderzoek is civiel georiënteerd. Technologieën die men inzet in zowel het civiele als het militaire domein komen ook aan bod. Denk bijvoorbeeld aan sensoren voor gevaarlijke stoffen en beschermende kleding. Iedere organisatie die actief is in veiligheidsonderzoek kan deelnemen. In de projecten is de betrokkenheid van een eindgebruiker van veiligheidsoplossingen een vereiste. Denk aan bijvoorbeeld politie of brandweer, beheerders van vitale infrastructuur en overheidsorganisaties.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

Budget

Het Horizon 2020 programma loopt van 2014-2020, waarbij € 1,6 miljard beschikbaar is voor het veiligheidsonderzoek.

In 2019 zijn er 3 oproepen (calls):

  1. Bescherming vitale infrastructuur (€ 38 miljoen)
  2. Veiligheid (security) (bestand zijn tegen rampen (disaster resilience), misdaadbestrijding (fighting crime) en terrorisme, grensbewaking, € 158 miljoen)
  3. Digitale veiligheid (digital security) (€ 38 miljoen)

De oproepen voor veiligheid gaan in 2019 op 15 maart open en sluiten op 22 augustus.

Voorwaarden

Bijna alle projecten vereisen dat er minimaal 3 organisaties deelnemen in een voorstel, verspreid over minstens 3 Europese of geassocieerde lidstaten. In veel gevallen zijn er aanvullende eisen voor het betrekken van een eindgebruiker van het veiligheidsonderzoek.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met RVO of de officiële documenten opzoeken op het deelnemersportaal, waarbij het werkprogramma de basis is voor de onderwerpen die in aanmerking komen voor financiering.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.