Projectpartner vinden voor Horizon 2020 | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Projectpartner vinden voor Horizon 2020

Gesloten
05-09-2018

Voor deelname aan Horizon2020 is vaak vereist dat minimaal 3 partijen uit verschillende landen samenwerken. Voor het mkb-instrument geldt deze voorwaarde niet.

Hoe vindt u (geschikte) partners?

Eigen netwerk

Om een geschikte partner te vinden voor een Europees onderzoeksproject, raden wij u eerst aan te zoeken binnen uw eigen netwerk. Ga na wie interesse heeft in de oproep.

Partner search services

Vindt u in of via uw netwerk niet de juiste partner, dan biedt de partner search service van Enterprise Europe Network (EEN) mogelijk een uitkomst. EEN is het internationale platform voor innoveren & ondernemen en mkb-samenwerking. De partner search profielen in de database zijn anoniem en EEN valideert de gegevens. De agentschappen van EEN in Europa fungeren als intermediair.

Ook op Cordis vindt u een partner search service. U kunt uw profiel op de website zetten, aangeven wat voor partners u zoekt en aparte groepen maken om samen te werken. Het biedt een goede algemene faciliteit, maar zonder validatie van de gegevens.

Naast deze algemene faciliteiten zijn er verschillende sites die een partner search service aanbieden gericht op een specifiek thema. Bijvoorbeeld Idealist voor ICT en Fit for Health voor Health. De verzoeken worden hier gevalideerd door de betrokken National Contact Points.

Andere mogelijkheden:

  • Regelmatig vinden er Europese evenementen plaats. Daar ontmoeten geïnteresseerden in een oproep elkaar. Houd de EU-kalender in de gaten via onze agenda en de Horizon 2020 EU-website.
  • In de EU-projectendatabase kunt u zoeken naar projecten op uw vakgebied. Ga zo na welke organisaties al Europees actief zijn. Vaak hebben zij interesse om weer deel te nemen.
  • Wilt u bekijken welke projecten en organisaties in uw vakgebied deelnamen aan Horizon 2020 of voorgaande Kaderprogramma’s? Of bent u benieuwd naar de actuele gegevens? Bekijk ze in de databank CORDIS.

ERA-NET

Het European Research Area Network (ERA-NET) is een instrument voor onderzoek en innovatie van de Europese Commissie binnen het kaderprogramma Horizon 2020.

Organisaties die interesse hebben om deel te nemen aan een oproep voor onderzoeksprojecten (call) van een ERA-NET kunnen samen met organisaties uit andere deelnemende landen een internationaal consortium vormen. Zo’n consortium dient dan een projectvoorstel in bij het betreffende ERA-NET.

Oproep en partners gevonden?

Heeft u een geschikte oproep gevonden en partners met wie u wil samenwerken? Dan volgt stap 3: het schrijven van een projectvoorstel.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.